Múlt héten vasárnap kezdődött számunkra a gwangju-i Világbajnokság, ahol az első meccsen világcsúccsal legyőztük Dél-Koreát 64-0-ra. Legjobb tudásunk szerint játszottunk ellenük, ezzel is megadva a tiszteletet feléjük. Mindössze két hónapja kezdtek vízilabdázni, ennek köszönhető ez a nagyarányú győzelem. Boldogsággal töltötte el a csapatot, amikor a második meccsükön láttuk, megszerezték történelmük első gólját! 🙂 Majd következett Kanada csapata, ahol 3 negyedig jól játszottunk, kihasználtuk a helyzeteinket, sajnos az utolsó játékrészben egy hullámvölgybe keveredtünk, de a győzelem így is sikerült. Ez a legfontosabb! 🙂 A mai napon a csoport elsőségért játszunk Oroszország ellen, természetesen győzni szeretnénk jó játékkal, viszont annak is meg lehetnek a pozitívumai, ha esetleg csoport másodikak leszünk.

Egy kicsit most a másik szempontból nézve; fantasztikus a falu, ahol lakunk. Rengeteg lehetőség van a feltöltődésre és a kikapcsolódásra. Játék és masszázs szoba, karaoke szoba és hasonlók várnak minket a szünnapon. Természetesen ezt nem úgy kell elképzelni, hogy a nap nagy részében ezeken a helyeken vagyunk, de például edzések előtt egy kis testébresztőnek egy fél óra pingpong vagy léghoki, esetleg kosárlabda fel tudja dobni a csapatot. A kaja is egész jó, mindenki talál magának valamit, persze nem egy nagymama vagy anya főztje, de azért nem éhezünk. A buszok nagyon viccesek, amivel járunk meccsre/ edzésre. Nagyon színes lámpákkal van tele, discogömb van minden ablakon, rolós színes függönyökkel. Nagyon egyediek. 🙂
Szóval egyébként minden adott a jó hangulathoz és ilyen lelki állapotban sokkal jobban is lehet játszani. Nagyon jó a csapategység, az edzéseken és a meccseken kívül nagyon sokat hülyéskedünk, megvicceljük egymást. Nekem például a kondis cipőm tűnt el egy fél napra… szerencsére megkerült, csak a tettes nem. Örülök, hogy itt vagyunk, jó érzés itt lenni, reméljük, a győzelmek tovább fokozzák majd a hangulatot, mindneki tudja, hogy mi a dolga és hogy miért jöttünk ide!

Köszönjük az eddigi szurkolást, reméljük ezentúl is ilyen sokan fogtok majd minket nézni, még ha hajnalban is kell kelni. Igyekszünk minél szebb megoldásokkal meghálálni ezt!

Hajrá MAGYAROK!