A hétvégén elrajtol a 2019/2020. évi Női Országos I. Osztályú Bajnokság, mely 1. fordulójában a DUE-MAARSK csapata az OBI-ben újoncnak számító, azonban sok ismerős és rutinos játékossal rendelkező III. Ker. TVE ellen.

A szezonra való felkészülésre és az összecsapást megelőzően Garda Krisztinával beszélgettünk.

Szerintem az alapozás jól sikerült, talán ez a hetedik-nyolcadik hét belőle. Persze van olyan, akinek kevesebb, mivel a válogatott színeiben szerepelt, de ők is már kezdik felvenni a ritmust. A martfűi tornán még az első nap kaptunk egy nagy pofont a BVSC-től, amire nem számítottunk az elmúlt évek alapján. Örülök, hogy ez még most a bajnokság előtt kijött, így tudtuk rendezni a sorainkat. Ezzel a szemlélettel folytattuk a tornát, ami a Fradi ellen egy 8-1-gyel jött ki, bár ott hiányzott két játékos. Egy negyed ott sem volt az igazi, egy felkészülési tornán sem megengedett az a teljesítmény. Az egri felkészülésünkön szintén a védekezésre fektettük a hangsúlyt, abból indulhat a támadás, emberelőny-hátrány. „Kaptunk” egy új impulzust a fór-hátrányban Józsi bától, ami alapján gyakorlunk és képesek vagyunk megfelelően alkalmazkodni hozzá.

A III. Ker. TVE csapatából a martfűi tornán egyik rutinosabb játékos sem szerepelt valamilyen oknál fogva, de a hétvégén már vízbe szállnak ők is. Biztos vagyok benne, hogy mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy megnehezítsék a dolgunkat. Szerintem a torna megfelelő alkalmat biztosított arra, hogy ellenük is gyakoroljunk picit. A védekezésen lesz a hangsúly, úgy ahogy az egész bajnokság alatt, illetve hogy mennyire leszünk képesek egy bizonyos minimum szintet tartani a játékteljesítményben.