A tegnapi napon Egerben mérkőztek meg az újvárosi lányok a Bitskey Aladár Uszodában, ahol szintén győztesként szállhattak ki a vízből.

 

Lillafüredi Ásványvíz-ZF-Eger 5-12 Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics

Negyedek: 2-4, 2-1, 1-3, 0-4

Gólszerzők: Szilágyi D. 4, Polák 1, ill. Garda 6, Horváth B. 2, Gurisatti 1, Ziegler 1, Brezovszki 1, Mahieu 1

 

 

A találkozót követően Mihók Attila vezetőedző és Gurisatti Gréta a DUE-MAARSK játékosaígy nyilatkozott a csapat teljesítményéről:

Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, ennek megfelelően gyakorlatilag ez volt az első olyan mérkőzés, amire készültünk és a védekezésünkben ez meg is látszott. Összesen 5 gólt kaptunk, amivel úgy gondolom, szinte minden mérkőzést van esély megnyerni. Jól védekeztünk hátrányban, nem csorgott be „véletlenszerűen” labda, mindezeknek köszönhetjük ezt a nagyarányú győzelmet. Gratulálok a csapatomnak, elsősorban a fegyelmezett, magabiztos játékhoz, másodsorban pedig a győzelemhez. A mai eredménytől függetlenül úgy gondolom, hogy az Egerrel való legközelebbi összecsapásunk szorosabb lesz.

 

 

 

 

Az elmúlt időszakban ennyire fegyelmezett védekezésünk nem volt. Nagyon jó százalékkal védett a kapusunk, amihez természetesen erős mezőnyvédekezésre volt szükség. Az érvényesült, amit mi szerettünk volna, onnan jöttek a lövések, ahová mi kikényszerítettük, így a kapusainknak nyert ügye volt. Örülök, hogy összeszedetten játszottunk és nem voltak a támadásainkban belelövések, amikből lefordulást gólt szerezhetett volna az Eger. A kapott 12 gól pedig arról tanúskodik, hogy nem csak védekezésben voltunk aktívak, fegyelmezettek, hanem a támadásunkban is.

 

 

 

 

 

 

 

Kiemelt kép forrás: www.waterpolo.hu