A 2019. évi BENU Női Magyar Kupa a tegnapi napon kezdetét vette, lányaink a “B” csoportban a BVSC ellen ugrottak vízbe.

 

Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics 14-10 BVSC-Zugló Diapolo

Negyedek: 4-3, 6-2, 3-2, 1-3

Góllövők: Garda 4, Gurisatti 4, Szabó 2, Horváth 1, Ziegler 1, Vályi 1, Brezovszki 1; illetve Kele 3, Gyöngyössy 2, Leimeter 2, Farkas 2, Király 1

 

A mérkőzést követően Sike József másodedző és Brezovszki Gerda értékelte a DUE-MAARSK teljesítményét.

 

Sike József: Amiért eljöttünk, az első állomást szépen abszolválta a csapat. A védekezésben és a támadásban is tudtuk alkalmazni azokat, amiket megbeszéltünk. Nagyon sok emberhátrány volt a találkozón, ellenfelünk 12-ből 1 előnyt értékesített, mi viszont 15-ből 5 előnyt váltottunk gólra. A fór-hátrány mutatóban már megvertük a BVSC-t, de a többi elemben is. Külön öröm számomra, mert másfél hónappal ezelőtt felkészülési tornát játszottunk, ahol nagyon csúnya vereséget kaptunk, amiről úgy gondoltam, lelki nehézségeket fog okozni a jövőben, de ez nem így történt szerencsére. Gratulálok a Lányoknak, de még nincsen vége a csoportkörnek, elsők szeretnénk lenni és végül megnyerni a Magyar Kupát decemberben.

Brezovszki Gerda: Jól éreztem magam a mérkőzésen, meg tudtuk csinálni azt, amit gyakoroltunk az elmúlt hetekben. Nagymértékben segítette a győzelmünket, hogy jól védekeztünk, mindent úgy csináltunk, ahogy gyakoroltuk, szerettük volna. Úgy gondolom, hogy a végére elfáradtunk fejben, de megdolgoztunk a fölényes győzelemért.

 

Kiemelt kép forrása: Facebook/Bitskey Aladár uszoda hivatalos oldala