A 2019/2020. évi Női Országos I. Osztályú Bajnokság 8. fordulójában megrendezett Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics – FTC Telekom mérkőzés kifefejezetten kedves lett a dunaújvárosiak szívében, mivel nemcsak győztek a Lányok, ezzel a fantasztikus mérkőzéssel sikerült megnyitniuk a felújított Fabó Éva Sportuszodát.

 

 

Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics 9-7 FTC Telekom

Negyedek: 3-1, 1-1, 2-4, 3-1

Góllövők: Garda 4, Gurisatti 3, Horváth 1, Vályi 1; illetve Kövesdi 2, Illés 2, Tóth-Csabai 1, Musznay 1, Máté 1

 

Az összecsapást követő sajtótájékoztatón Mihók Attila vezetőedző és Geraldine Mahieu játékos az alábbiak szerint értékelte játékukat:

 

Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, amit meg is kaptunk. Jól indult a mérkőzés (3-0), azokat a támadó taktikai elemeket, amiket szerettünk volna alkalmazni az első játékrészben megvalósítottuk. A második negyedtől változott a játékunk, mély zóna fogadott támadásban minket, melyből lassabban értek fel a Lányok, illetve nagyon nehéz azt átlőni. A harmadik negyed első felét kivéve, a védekezésben is a megbeszéltekhez tartottuk magunkat, lassan, de biztosan tudtuk hozni a gólokat, a kapott gólok számát pedig vissza tudtuk szorítani. Azért kerültünk nehéz helyzetbe, mert a második félidőt rosszul kezdttük, 2 perc alatt kaptunk 2 gólt, mely nem volt jellemző addig és utána sem. Az időkérést követően tudtuk rendezni a sorainkat, ennek és az azt követő higgadtabb játékunknak köszönhetően tudtuk eredményesek lenni. Az utolsó játékrészben pedig visszavettük a vezetést, melynek háttere a stabil védekezésünk volt.

 

 

 

 

 

Nagyszerű mérkőzés volt, amit szeretnék megköszönni a Fradinak. Az első félidő jól sikerült, utána volt egy kisebb mélypontunk, amit sikerült áthidalnunk és végül nyernünk.