A Női OBI 9. fordulójában megrendezésre került idegenbeli mérkőzésen Mihók csapata az elvártaknak megfelelően játszott és három ponttal tért haza Szegedről.

 

Szeged Szegedi Tudományegyetem 9-21 Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics

Negyedek: 3-6, 1-2, 3-8, 2-5

Góllövők: Tóth 3, Lenygel D. 3, Mchunu 2, Árkosy 1; illetve Garda 6, Gurisatti 6, Vályi 3, Mahieu 2, Ziegler 1, Brezovszki 1, Szellák 1, Szabó 1

 

Az összecsapást követően Mihók Attila és Ziegler Diána így értékelte a csapat bajnoki fordulóban nyújtott teljesítményét.

Három pontért érkeztünk ide, Szegedre és azokkal is távozunk. Kicsit rendhagyó hetünk volt a válogatott mérkőzés miatt, hosszabb pihenőt kaptak a nemzetközi színekben játszó játékosaim, mivel nehéz időszak elé nézünk az Euroliga következő fordulójában. Picit aggódtam emiatt, a pénteki nap állt rendelkezésünkre, hogy felkészüljünk a mai mérkőzésre. Elégedett voltam az edzésmunkával, koncentráltak voltak a lányok. Felébredtünk délelőtt, jó bemelegítést csináltunk, jó mérkőzést játszottunk szép gólokkal. A kilenc kapott góllal nem vagyok elégedett, véleményem szerint két-három gólt elkerülhettünk volna, ezeket védekezési hiba előzött meg. Nagyon nehéz egy ilyen nagy gólarányú győzelem után erre felhívni a figyelmet, de jövő héten az Euroligán ilyen könnyelműségeket nem követhetünk el. Mindemellett amiért jöttünk, az megtörtént, győzelemmel megyünk haza és első helyről várjuk a folytatást a bajnokságban. Köszönöm a csapatomnak!

 

 

 

 

Úgy gondolom, hogy a mérkőzés elején megfelelően sikerült végrehajtanunk azokat a taktikai elemeket, amiket az edzéseken gyakorolunk és elvárunk magunktól védekezésben és támadásban egyaránt. Ez bizalommal tölt el a jövő hétre vonatkozóan. Természetesen adódtak hibák, amik a kapott gólok számában megmutatkozik, de ezek letornázhatóak, kijavítjuk őket.