Holnap indul a 2020. évi Női Euroliga következő fordulója, melyből a tovább jutók a legjobb 8 közé kerülnek, ahol alsó- és felsőházba sorolják őket. A felsőház az Euroligáért, az alsóház a LEN Kupáért küzdhet meg.

 

A DUE-MAARSK női vízilabda csapata Athénba utazik, hogy megküzdjenek az „E”-csoport tagjaival a 8 közé jutásért. Az utazást megelőzően Mihók Attila vezetőedző és Garda Krisztina csapatkapitány nyilatkozott a hétvégével kapcsolatban.

Az Euroligára való felkészülést sem kezdtük meg időben, úgy, ahogy ebben a szezonban eddig semmit sem, mivel a válogatottjainkat csak múlt hét csütörtökön kaptuk vissza, szombaton meg már bajnoki fordulónk volt Szegeden. Próbáltunk arra a mérkőzésre is teljes koncentráltsággal érkezni, hiszen nem akartunk a nagyon nehezen pontokból itt sem visszaadni. Viszonylag sima győzelemmel zártuk az idei év utolsó bajnoki fordulóját, tulajdonképpen hétfőn kezdtük meg a felkészülést a hétvégére. Ebben a szezonban eddig jól működött, hogy nem lihegtük túl a felkészülést egyik nagyobb megmérettetésünkre sem. Kedden videózással készültünk délután, hogy a lányok megismerhessék az ellenfeleiket, azt követően a vízben már konkrétan azokat a dolgokat vettük elő és gyakoroltuk, amelyek véleményünk szerint (edzői stáb) a győzelemhez szükségesek lehetnek. Most éppen a Mataróval játszunk, de másfél hete még a Fradi ellen, azelőtt a BVSC-vel, Kirishivel küzdöttünk meg (hasonló erősségű csapatokról beszélünk), nincs időnk nagyobb feneket kerekíteni a felkészülésnek, bár a jelentőségük mindegyiknek magas. Törekszünk arra, hogy a saját játékunkat erőltessük rá az ellenfelünkre, miközben olyan kaliberű játékosokkal állunk szemben, mint ESPAR LLAQUET (Mataró, ESP), akit mindenféleképpen semlegesítenünk kell, hogy legyen esélyünk a győzelemre.

 

 

Csak ismételni tudom az edzőnket, sok időnk nem volt készülni és nem is lesz. Az Olympiakosz tűnik a legkiemelkedőbbnek ebben a csoportban, de egyenlőre csak lépésről lépésre haladunk, először csak a Mataróval foglalkozunk. Célunk természetesen a továbbjutás és a legjobb teljesítmény elérése.

 

 

 

 

 

 

 

„E” csoport programja:

  1. november 29.

18.30 Olympiacos SF Pireus (GRE) – CN Mediterrani (ESP)

20.15 Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics (HUN) – CN Mataro (ESP)

 

  1. november 30.

18.30 Olympiacos SF Pireus (GRE) – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics (HUN)

20.15 CN Mataro (ESP) – CN Mediterrani (ESP)

 

  1. december 1.

10.30 CN Mediterrani (ESP) – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics (HUN)

12.15 Olympiacos SF Pireus (GRE) – CN Mataro (ESP)