A mai nappal véget ért az Euroligában a legjobb 8 közé jutásért folytatott küzdelem, csapatunk a spanyol Mediterranit is megverte.

 

CE Mediterrani 8–10 Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics

Negyedek: 2-2, 2-2, 2-1, 2-5

Góllövők: Espar Llaquet 2, Tarrago I Aymerich 4, Ungria Seco 1, Lizotte 1; illetve Gurisatti 2, Garda 6, Vályi 1, Huszti 1

 

A megmérettetést követően Garda Krisztina, a DUE-MAARSK csapatkapitánya értékelte a mérkőzést, illetve az Euroliga fordulót.

A mai meccs nagyon nehezen indult és annál nehezebben folytatódott, gyakorlatilag csak a negyedik játékrészben tudtunk két góllal vezetni. Ekkor talán picit megnyugodtunk, de végig 100%-os koncentrációt igényelt a mérkőzés, ellenfelünk nem adta könnyen a győzelmet. Összességében pedig sajnálom, hogy a hazai csapat ellen kikaptunk, meg lehetett volna ott is a három pont, de minimum az egy, viszont az, hogy megvertünk két spanyol csapatot (Mataró, Mediterrani) annak kifejezetten örülök. Ha jól tudom, a Mataró vezeti a spanyol bajnokságot, őket pedig 5 góllal sikerült megvernünk. A tavalyi évben nem sikerült bejutnunk a legjobb nyolc közé, ez viszont most másképp alakult, megmutatkozott az eredményen, hogy miért edzünk és küzdünk nap, mint nap. Várjuk a hétfői sorsolást, bízom benne, hogy ugyan ilyen lendülettel és játékkal folytatjuk a nemzetközi játékokat, mint az elmúlt két fordulóban.

 

Tovább jutók:

“E”-csoport: Olympiakosz Pireusz (GRE), Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics (HUN)

“F”-csoport: Sabadell (ESP), Utrecht (NED)

“G”-csoport: Kirishi (RUS), Vouliagmeni (GRE)

“H”-csoport: Uralochka (RUS), Orizzonte (ITA)