Telnek a napok, a hetek, összefolynak az időszakok. Nem is tudom már milyen nap van, vagy hányadika. Minden napra jut sok feladat. Az edzések folynak tovább erőltetett menetben, mi pedig hát fáradhatatlanul azért nem, de küzdjük egymás után az edzéseket. Néhány hete a szombati napokra is vezettünk be edzéseket, úgyhogy nem véletlen a kavarodás a fejekben. Néha csak felpillantok a napi pörgésből és csak azon kapom magam hoppá, eltelt egy újjabb hét…ez történt most is. Hétfőtől szombatig edzettünk, vasárnap meccsre mentem az én kis DFVE bébikéimmel, most pedig…újra hétfő! De egy percét sem bánom.
Néha belegondolok abba, hogy milyen lenne az életem a sport nélkül. Iskola után csak hazamennék. Ennyi szabadidővel nem is tudnék mit kezdeni. 11év vízilabda után az biztos, hogy pár nap pihenés után megbolondulnék és hiányozna. Semmi reggeli edzés, semmi kondi, labda, csapatpogram, meccs. Hiányozna ez a 13 csaj az életemből, akiket oda-vissza ismerek, mert napi 13 (plusz 1,2) órában együtt vagyunk. A sok élmény, nevetés, emlék, sztori, nem cserélném el semmire.
Sokan kérdezik, hogy megéri ez? Nem bánod meg, hogy annyi mindent feladsz? De én mindig azt mondom, hogy egy percét sem. Olyan dolgokat élek meg az évek alatt, amik meghatározzák, megváltoztatják az életemet.
Önmagában a sport tanított nekem fegyelmet, tiszteletet, tudatosságot, egészséget, testnevelést és még sorolhatnék olyan dolgokat, amik fontosak a hétköznapi életben is.
Utazások a sport által (pl:edzőtábor) olyan országokba, helyekre jutok el, ahová ez ember nem minden nap mehet.
Elfogadás, tolerancia 14 csaj egésznap szinte összezárva él. Minden nap találkozunk, mindannyian különbözőek vagyunk, mások a szokások, a mentalitások és a stílusok. Igen, vannak napok, amikor nem tudjuk elviselni egymást, feszültség van. De ez normális, meg kell tanulnunk kezelni ezeket a helyzeteket, de persze imádjuk egymást a másik hülyeségével együtt is.
Sokan nem helyeslik az élsportot…azt mondják, hogy az ember inkább tanuljon, csináljon hasznosabb dolgokat. Egy avatatlan szemnek, amit mi csinálunk az egy hobbi, ami kibúvó mondjuk az iskola alól. Ezen én mindig csak nevettem, nem egy osztálytársam volt az évek során, aki fújt rám, mert nem voltam annyit az iskolában, azt gondolták számomra a vízilabda az egy ok, amiért nem kell bejárnom. Ilyenkor mindig azt momdtam „Bárki mondhat rám bármit, de csak akkor, ha végig csinálja csak egy napomat” na utánna kritizálhat. Edzés, tanulás…vagy pl. jogsi, sokan délutanonként suli után kényelmesen vezetnek egy két órákat. Én viszont reggelente 6-8-ig járok vezetni, hogy beleférjen ez is az életembe, de nem is bánom, mert megszeretném csinalni. De nem lehetetlen, hogy élsport mellett is, ha az ember igazán akarja, akkor sok minden mást is elérhet. Nap 4-5 edzés mellett is le lehet érettségizni, le lehet vizsgázni az egyetemen, lehet jogosítványt szerezni, lehet dolgozni, lehet nyelvvizsgázni. Persze könnyebb azt mondani, hogy nem akarom, nincs kedvem, de az miért tenne jobbá vagy miért lennél különb, mint a többiek?! Itt mutatkozik meg megint csak a sport által megtanult kitartás.
Talán a sok közül az egyik legfontosabb a szeretet és a bizalom. Mi a csapattal úgy dolgozunk, élünk együtt, mint egy család. Bármikor ha kell valami, baj van, akkor rögtön mozdulunk és segítünk a másiknak. Szeretet van és bizalom és ha az életben én ismerem és  megbízom a csapattársamban, akkor a vízben a  meccsen tudom, hogy ott lesz a jó pozícióban, helyen és oda tudom passzolni neki a labdát. Tudom, hogy ha elrontok valamit támadásban visszazár helyettem. Tudom, ha felteszi a kezét a rövidbe blokkolni, akkor ott labda nem megy át. Tudom, ha ott áll mögöttem a kapus, akkor védeni fog és ha elindulok, akkor elém dobja a labdát. Tudom, ha nem nézek oda és úgy passzolok gólt lő belőle…megint csak egy erény, amit a sport által tanultam meg és hasznát veszem az életben.
Sokáig sorolhatnám és igen, rengeteg dologról mondok le, mondtam le az életemben, de rengeteget tanulok és rengeteget kapok a sporttól, amit semmiért nem cserélnék el. A vízilabda nem csak egy hobbi, hanem egy kivételes életvitel!