Holnap (2020.02.08.) 17.00 órai kezdettel kerül megrendezésre az Euroliga következő fordulója hazai környezetben csapatunk számára, melyben az orosz Dynamo Uralochka csapatával küzdenek meg a legjobb négy közé jutásért.

Az összecsapást megelőzően Mihók Attila DUE-MAARSK vezetődezdővel és Garda Krisztina DUE-MAARSK csapatkapitánnyal beszélgettünk.

 

Sajnos nem tudunk 100%-osan kiállni holnap az Uralocska ellen. Gurisatti Gréta több hétre kiesett az ujjsérülése miatt, Horváth Brigit tegnap engedték ki a kórházból, még nem egyeztettünk az állapotával kapcsolatban, de ebből kifolyólag nem tudott edzeni. Vályi Vanda tegnap tudott csatlakozni a csapathoz, őt biztosan beírjuk. Ha nem is teljes értékűen, de valamennyit fog játszani holnap. Jelentősen meggyengültünk a sérülések és betegségek miatt, így nagyobb feladat és felelősség hárul a fiatalabb játékosainkra. Készültünk ellenfelünkre, megpróbáljuk leegyszerűsíteni a játékunkat annyira, hogy minél kevesebbet hibázzunk. Szeretnénk olyan eredményt elérni, amivel a visszavágón még legyen tovább jutási esélyünk.

 

 

 

 

 

Mindezek ellenére úgy gondolom, hogy van esélyünk nyerni. Az Uralocska klasszikus orosz játékot játszik, a lefordulásokra épít. Természetesen videózunk, a lefordulásokon túl rendelkeznek pár sajátságos taktikai elemmel, amikre készülünk. Ha ezt semlegesíteni tudjuk, illetve 8-10 kapott gólon tartjuk őket, akkor reális lehet a győzelmünk is. Jelenleg nincsen pánikhelyzet a csapatban, úgy látom, hogy azok, akik eddig kevesebbet játszottak, de a Magyar Kupán volt lehetőségük bizonyítani rendben vannak/lesznek és oda tudnak állni szombaton teljes erőbedobással. Nagyon várjuk a meccset és bízom benne, hogy legalább annyian kiérkeznek szurkolni nekünk, mint januárban a válogatott torna alkalmával, vagy a novemberi Fradi elleni meccsünkre.