2020. február 8-án 17.00 órai kezdettel került megrendezésre a Női Euroliga negyeddöntőjének 1. fordulója, melyben lányaink hazai környezetben fogadták az orosz Dynamo Uralochka csapatát.

 

Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics 11-11 Dynami Uralochka

Negyedek: 2-2, 3-2, 3-5, 3-2

Góllövők: Mahieu 5, Garda 4, Vályi 2; illetve Zaplatina 1, Karimova 3, Vorontsova 1, Popova 1, Panfilova 2, Bersneva 3

 

Az összecsapást követő sajtótájékoztatón a két csapat edzője és 1-1 játékosa így nyilatkozott:

Mikhail Nakoriakov Dynamo Uralochka vezetőedző: Minden tiszteletem a magyar vízilabdának, jó csapat a Dunaújváros, nehéz ellenfélnek bizonyult ebben a fontos mérkőzés-sorozatban. Sajnos két fontos szerepet betöltő játékosunkat nélkülöznünk kellett a mai mérkőzésen, bízunk benne, hogy márciusban már tudnak szerepelni ők is. Gratulálok ellenfelünknek, jól játszottak.

 

Natalia Vorontsova Dynamo Uralochka játékos: Nagyon fontos és érdekes meccset játszottunk ma, várjuk a visszavágót.

 

Mihók Attila DUE-MAARSK vezetőedző:

Számunkra is érdekes meccs volt egy olyan csapat ellen, akik az elmúlt fordulókban a Magyar Bajnokság topcsapatait viszonylag magabiztosan győzte le. Ebből adódóan nagyon rossz előjele volt az összecsapásnak, hogy Horváth Brigi és Gurisatti Gréta szinte alig, vagy nem is tudott játszani a mérkőzésen, továbbá Vályi Vandát is csak rövidebb időszakokra tudtuk bevetni. A játékosállományunk meghatározó személyeiről beszéltem, emiatt borúlátóak voltunk. A célunk az volt, hogy olyan eredményt érjünk el, amivel a következő forduló alkalmával még lesz esélyünk tovább jutni. Maradéktalanul megoldották a helyzetet játékosaim és büszke vagyok rájuk. A továbbiakban ennek megfelelően talán sokkal nagyobb hittel és önbizalommal állhatnak a mérkőzésekhez. Megmaradt a tovább jutási lehetőségünk, mindent megteszünk, hogy éljünk ezzel az eséllyel. Elégedettek lehetünk az eredmény alakulásával és azzal a hozzáállással, amit azok a játékosaink mutattak be, akik eddig igazán még epizód szerepet sem kaptak a meccseken, többek között ilyen Csenge is. Gyakorlatilag pár alkalommal 1-2 percet ült csak a padon. Győzelemmel felért döntetlen ez számunkra. Köszönöm az Uralocskának ezt a sportszerű mérkőzést, nemes ellenfélnek bizonyultak. Bízom benne, hogy Oroszországban is hasonló sportszerű összecsapáson fog eldőlni a tovább jutás sorsa. Véleményem szerint az ilyen mérkőzések miatt érdemes vízilabdázni.

 

 

 

 

 

 

Szellák Csenge DUE-MAARSK játékos:

Nagyon kemény meccset játszottunk, elfáradtunk. Amit megbeszéltünk, hogy lefordulásból ne kapjunk gólt, azt nagy százalékban sikerült teljesítenünk. Erőnkön felül teljesítettünk, főleg védekezésben. Benne volt a győzelem a levegőben, teljesen nyílt mérkőzésre számítok Oroszországban a visszavágón.