Az idei első hazai rendezésű mérkőzésen fölényes győzelemmel szállhatott ki csapatunk a medencéből a III. Kerületi TVE gárdája ellen.

 

Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics 14-5 III. Kerületi TVE

Negyedek: 3-1, 4-2, 4-2, 3-0

Góllövők: Garda 3, Vályi 3, Gurisatti 2, Ziegler 2, Brezovszki 1, Szellák 1, Huszti 1, Mahieu 1; illetve Kisteleki 2, Illés 1, Pap 1, Drávucz 1

 

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a résztvevők így vélekedtek a látottakról:

Lukács Dénes III. Kerültei TVE vezetőedző: Először is gratulálok a Dunaújvárosnak, azt játszották, amire számítottunk. Nagyon jól védekeztünk, ki tudtuk zárni a beúszó centereket az első félidőben. A holland kapus tartotta a különbséget a két csapat között, vele egyszerűen nem bírtunk. Azt is meg kell jegyeznem, hogy ez az időpont módisítás a Dunaújvárosnak kedvezett, mellyel nem tudok egyet érteni. Ezt a mérkőzést februárban, a helyén kellett volna lejátszanunk, a történet vége az lett, hogy nem tudtunk kompletten kiállni. Azért nem jöttünk februárban, mert az ellenfél soraiból hiányoztak, most nekünk hiányzott játékosunk. Véleményem szerint nem szerencsés ilyen változtatásokat bajnokság közben eszközölni, de ez van, el kell fogadjuk, megyünk előre. Nálunk 7 utánpótlás korú játékos szerepelt ezen a mérkőzésen, az ellenfélnél pedig az az 1 fő is a kispadon ült. Én azt hiszem, hogy elégedett vagyok a látottakkal, lehetett volna kicsivel több gólunk. Meg voltak a helyzeteink, de a rutin még nincsen meg hozzá, dolgozunk tovább. Sok sikert kívánok az ellenfélnek!

Hajdú Róza III. Kerültei TVE játékos: Gratulálok a Dunaújvárosnak! A fő célunk az volt, hogy felzárkózzunk az ellenfélhez, ez az első két negyedben sikerült is. A helyzeteinket nem sikerült úgy kihasználnunk, ahogy terveztük. Nem született annyira rossz végeredmény, kiváló gyakorlás volt számunkra a továbbiakat nézve, melynek hasznát fogjuk venni.

 

 

Mihók Attila DUE-MAARSK vezetőedző: Elégedett vagyok a mérkőzésen látottakkal, nagyon régóta nem játszott ez a csapat együtt. Gyakorlatilag a decemberi Kupa-döntő óta nem volt együtt az a csapat, akiket azért alkalmazunk, hogy ők legyenek a dunaújvárosi csapat. Voltak hiányosságaink, hiszen tulajdonképpen 1 hetet tudtunk készülni erre a mérkőzésre is, meg a héten hátralévő mérkőzésekre is, ráadásul nem egy olyan időszakban, amikor mindig, mindenki 100%-os. Annyit reflektálnék Dénes észrevételére, hogy én sem tartom szerencsésnek, hogyha egy bajnoki mérkőzés időpontja módosításra kerül, de nem egy olyan helyzetben, amikor egy világverseny után egy olyan klub, aki a magyar vízilabdázásért annyit tett és tesz, mint a Dunaújváros, a válogatottnak odaadott játékosait nem kapja vissza és 1 hét múlva van a bajnoki mérkőzés. Azt gondolom, hogy tisztelet érdemel mind a Dunaújváros, mind pedig azok a klubok, akik a magyar vízilabdát pillanatnyilag azon a szinten tartják, amihez a III. Kerület is a jövőben fel szeretne zárkózni. Ezzel el is mondtam mindent, amit gondolok. Remélem, hogy a továbbiakban nem lesz arra szükség, hogy mérkőzéseket elhalasszunk annak ellenére, hogy már most szó van arról, hogy mérkőzéseket kell elhalasztani bizonyos okoknál fogva. Szerintem a kölcsönös tisztelet és a sportszerűség sokkal többet kíván, hiszen sporteseményről beszélünk. Nyilván előfordul, hogy 1-2 játékos hiányzik, de az azért nem jellemző, hogy egy egész csapat. Ha a klubok kapnak időt arra, hogy egész évben fenntartsák a játékosaikat, edzik és fizetik őket, akkor készülhessenek is fel az adott mérkőzésre és azoknak a kluboknak ne származzon óriási előnye, akik nem vesznek pillanatnyilag részt a magyar válogatott munkájában.

 

 

 

Kiss Alexandra DUE-MAARSK játékos: Örülök, hogy fölényesebb győzelmet tudtunk aratni az előző mérkőzéshez képest. Kicsit lassabban indultunk a támadójátékunkban, de a védekezésünk egész meccs alatt jónak tekinthető volt, melyet a kapott 5 gól is tükröz. Emellett a holnapi UVSE – DUE-MAARSK mérkőzésre is egy nagyszerű felkészülés volt. Kicsit összeszokhatott csapatunk ez alatt a 32 perc alatt.