A mai nappal rajtol a 2020. évi BENU Női Magyar Kupa. Együttesünk a „B” csoportba került sorsolás útján és rögtön az első fordulóban pihenőnappal kezd, majd a hét második felében ugranak vízbe pólózni közel fél éves kihagyást követően.

A kialakult veszélyhelyzet alatti edzésekről, a felkészülésről és magáról a keret alakulásáról Mihók Attilával beszélgettünk a DUE-MAARSK vezetőedzőjével.

Hosszú felkészülés volt, gyakorlatilag az utolsó meccs óta készülünk a Kupára, mivel nem tudtuk, hogy mikor és milyen formában fog folytatódni a versengés. Igazából így le sem álltunk teljes mértékben. Természetesen volt egy hosszú időszak, amikor a szárazföldi felkészülésen volt a hangsúly, mert arra volt lehetőség. Ezt picit problémának érzem, mert nem volt igazából összefüggő pihenő ideje a játékosoknak, ami később nehéz helyzet elé állíthat minket. Ennek okán beiktattunk néhány nem szokványos edzésnapot is, melyen például körbe bicikliztük a Balatont, vagy leeveztünk Hartára Dunaújvárosból a Dunán. Bízom benne, hogy az ilyen jellegű megoldásaink meg tudják szakítani azt a monotonitást, amelyben a lányok az elmúlt időszakban edzettek, éltek. Amennyiben jól sikerülnek a meccseink, akkor nemcsak ezek a rendhagyó alkalmakkor szerzett impulzusok, hanem maga a győzelem is képes lesz arra, hogy átsegítse a csapatot az esetleges egy-két rosszabb teljesítményen. A többi csapat sincsen jobb helyzetben, ez egy ilyen év, így kell megoldanunk.

A keretünket illetően nagy meglepetésekkel nem tudok szolgálni, mivel a közösségi oldalunkon már bejelentettük az érkezők és távozók neveit. Érkező játékosaink: Szilágyi Dorottya, Magyari Alda, Mucsy Anna Mandula és Lekrinszki Gina; távozó játékosaink: Vályi Vanda, Laura Aarts és Kiss Alexandra. Körülbelül hasonló erősségű csapattal vágunk neki az évnek, mit tavaly. Elsődleges célunk természetesen, hogy megvédjük a címünket.