A holnapi nap folyamán kerül megrendezésre csapatunk számára az első mérkőzése március óta, melyet a 2020. évi BENU Női Magyar Kupában a Budapesti Honvéd Sport Egyesület gárdája ellen játszanak Lányaink.

A mérkőzést megelőzően Garda Krisztina DUE-MAARSK csapatkapitánnyal beszélgettünk.

Úgy gondolom, hogy az újonnan vagy visszaigazolt játékosaink abszolút beleillenek a játékképünkbe. Mindenki dolgozott már Mihivel valamilyen formában (válogatott vagy klub szinten), így tudják, hogy mit vár el tőlük a stáb. Mivel ismertek minket korábbról, akár ellenfél, akár csapattárs formájában, tudják, milyen munka folyik nálunk, a beilleszkedéssel nincsen gond. Véleményem szerint az eligazolt játékosainkat maximálisa tudják pótolni.

Régóta nem játszottunk meccset, ez látszódik rajtunk. Eleve nehéz szezon kezdés elején összeszedni egy csapatot, ha nincs mozgás akkor is, úgy meg pláne, hogy március óta senki, semmilyen mérkőzést sem játszott, ez nehéz feladat lesz. Fizikálisan jó állapotban vagyunk, bár ezzel sosem volt gondunk. Nagyon várjuk már, hogy elkezdjük a Kupát, mert gyakorlatilag március óta alapozunk kisebb szünetekkel és azért azt el kell ismerni, hogy egy vízilabdázó játszani szeret, nem pedig elsősorban úszni és kondizni. Hogy visszarázódhassunk az elmúlt hetekben 1-3 edzőmeccset játszottunk minden héten különböző csapatokkal. A teljesítményünk még hullámzó, de nyilván nem az első meccseinken kell a legjobb formánkat hoznunk, kell egy kis idő, hogy megfelelően összeálljon a védekezésünk és a támadásunk, ezt elősegíti a Kupa megváltozott lebonyolítási rendszere is. Természetesen címet szeretnénk védeni, hiszen tavaly egy hosszú sorozat után végre újra sikerült elhódítani azt és nem szeretnénk vissza vagy odaadni egy másik csapatnak. Idén még nehezebb lesz megnyerni, mivel mindenki minket szeretne majd megverni címvédőként.  A tavalyi évhez hasonlóan továbbra is az Újpest, a Fradi, a BVSC és az Újváros kiemelkedik a mezőnyből, ezeken a meccseken persze bármi megtörtént. Persze mindegyiken úgy ugrunk vízbe, hogy miindent megteszünk a győzelem érdekében. Várom a kezdést, nagyon!