A 2020. évi BENU Női Magyar Kupa „B” csoportjának 3. fordulójában papírformának megfelelő eredmény született a hazaiak győzelmével.

 

Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics 25-9 Szegedi Női Vízilabda Egyesület

Negyedek: 8-0, 8-1, 5-4, 4-4

Góllövők: Gurisatti 5, Szilágyi 5, Garda 4, Horváth 3, Mucsy 2, Szellák 2, Brezovszki 1, Sajben 1, Huszti 1, Mahieu 1; illetve Ráski 2, Botka 2, Miklós 1, Ármai 1, Bicskei 1, Kurucz 1, Korom 1

 

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a vezetőedzők, játékosok összegezték teljesítményeiket.

Varga Tamás az SZNVE vezetőedzője így értékelte csapata teljesítményét: Igazság szerint mi csak két hete tudtuk megkezdeni az edzéseket, mivel nem használhattuk az uszodánkat. Ennek okán ez a Magyar Kupa-sorozat nekünk az összeszokásról és az építkezésről szól, talán a szeptemberben megkezdődő bajnoki szezonra sikerül formába lendülnünk. Fiatal, sok új játékossal rendelkező csapatunk van. Nagyon örültem annak, hogy láttam szép megoldásokat, a lőtt gólok számával maximálisan elégedett vagyok. Voltak jó periódusok, megmozdulások, de természetesen látszott a tompaság és a fáradtság is a csapatomon, ami egy ekkora fizikai igénybe vételnél normális. Hétről hétre látszik rajtunk a fejlődés, hogy kezdenek a lányok összeszokni, megszokni egymást. Gratulálok a Dunaújvárosnak, jól játszottak, ez egy papírforma mérkőzés és eredmény volt.

Botka Zsófia az SZNVE játékosa így látta mérkőzést a vízből: A csapat végig küzdött, mindegyik nyolc percben. Próbáltuk a vezetőedzőnk instrukcióit megvalósítani, de persze voltak hibáink. A fő feladatunk, hogy ezeket kiküszöböljük a következő mérkőzésekre.

 

Mihók Attila a DUE-MAARSK vezetőedzője is értékelte teljesítményüket: Jelenleg azt gondolom, hogy ez a két csapat nem egymást tekinti a fő ellenfelének, ebből adódóan mindkét oldal inkább a saját feladataira koncentrált. A magunk részéről igyekszünk mindig a maximumot adni, ennek ellenére két teljesen más félidőt sikerült produkálnunk. Elsősorban a védekezésre próbálunk koncentrálni, úgy, mint a Honvéd ellen. Most annyival előrébb vagyunk, hogy az első két játékrészben sikerült kontrolálunk a játékot és a támadó játékunk, a védekezésünk türelmére tudott épülni, akármilyen fura is, de ez magyarázza a sok lőtt és a kapott gólok számát. A második félidőben hasonlóan az első mérkőzéshez egy szokatlan tompaság, fáradtság uralkodott el a játékosaimon, hibákat követtünk el egyénileg, ami miatt az elképzelt védekezésünk nem valósulhatott meg az elképzeléseink szerint. Ezt egy jelnek kell felfognunk, hiszen az ellenfeleink, úgy, mint a Honvéd és a Szeged is, olyan százalékban használja ki az általunk adott lehetőségeket, hogy ez beszédtéma, veszélybe sodorhat minket. A két meccsen összesen kapott 17 gólt soknak tartom, mivel ennyi kapott góllal végig játszottunk tavaly egy LEN Kupát a nyolc közé jutásig. Persze a lőtt gólok száma meg irreális, hiszen az sem normális a vízilabdában, hogy két mérkőzés alatt 48 gólt lövünk. Ezzel a kapott gólok függvényében nem is foglalkozunk, ideálisabb lenne, ha fele ennyit kapnánk és lőnénk.

 

 

Szellák Csenge a DUE-MAARSK játékosának nyilatkozata az összecsapást követően: Úgy gondolom, hogy egy kicsit belekényelmesedtünk a meccs végébe, nem koncentráltunk úgy, talán kicsit fáradtak is voltunk. Szerintem ez meccsről meccsre javulni fog.