A 2020. évi BENU Női Magyar Kupa „B” csoportjának 4. fordulójában megrendezésre került DUE-MAARSK – III. Kerület mérkőzést a hazaiak nagyarányú győzelemmel zárták a Fabó Éva Sportuszodában.

 

Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics 16-5 III. Kerületi TVE

Negyedek: 3-2, 4-1, 4-2, 5-0

Góllövők: Gurisatti 5, Szilágyi 5, Garda 1, Horváth 1, Zieler 1, Brezovszki 1, Szellák 1, Mahieu 1; illetve Kisteleki 2, Crittenden 1, Illés 1, Kudella 1

 

A III. Kerületi TVE vezetőedzője, Lukács Dénes így összegezte teljesítményüket:

Gratulálok a Dunaújvárosnak, meggyőző volt a teljesítményük!  Mi sajnos nem tudtunk egy hét leforgása alatt két élcsapat ellen egyforma erősséggel beleállni a mérkőzésekbe. Valószínűleg emiatt alakulhatott úgy, hogy a harmadik és negyedik játékrészben nem voltunk egyen ragú ellenfelei a hazai csapatnak. Bízom benne, hogy a folytatásban tudunk olyan teljesítményt nyújtani, mint hétfőn. Ma több helyzetünket nem tudtuk gólra váltani, ha ezeket nagyobb százalékban sikerült volna kihasználnunk, akkor szorosabb mérkőzést játszattunk volna. Nem volt kérdés, hogy a mai meccset a Dunaújváros behúzza-e. Otthonra készülünk, 21-én lesz egy BVSC meccs, rá 3 napra egy Dunaújváros, nehéz sorozat vár ránk, de egy ilyen fiatal csapat számára nagy hasznára válik, ha éveken át ebben a ritmusban és ilyen ellenfelek ellen tud játszani. Nem vagyok csalódott, elfogadom, hogy ez így alakult, dolgozunk tovább, nincs okunk csüggedni.

 

Pápai Barbara a III. Kerületi TVE hálóőre így látta a mérkőzést:

Ennél több van a csapatunkban, mint amit a második félidőben produkáltunk. Véleményem szerint elfáradtunk, de készülünk tovább, a visszavágón bízom benne, hogy szorosabb mérkőzést tudunk játszani a Dunaújváros ellen.

 

A DUE-MAARSK vezetőedzője Mihók Attila is értékelte teljesítményüket:

Hosszú idő után ez volt az első mérkőzésünk, mely előtt készültünk konkrétan az ellenfél játékosaiból és a várható játékrendszerből, amiket támadásban és védekezésben is meg kell oldanunk. Némi izgalommal töltött el mindannyiunkat, hiszen már régen tehettük próbára magunkat. Úgy készültünk, hogy ez egy olyan mérkőzés lesz, aminél minden részletre figyelnünk kell a győzelemhez. A végeredménnyel és a mutatott teljesítménnyel is elégedett vagyok. Az látszik, hogy nem vagyunk játékban, a még sikeresen befejezett támadásaink tempóján is ez észrevehető, gyakran nem vesszük észre egymást, azonban a védekezésben sikerült megoldanunk azt, amit elképzeltünk. Ez nagyon fontos volt, mert mérföldkőnek éreztem ennek a mérkőzésnek a kimenetelét az életünkben, egy kicsit sínre teheti az elkövetkezendő meccsek kimenetelét, illetve össze is keverhet minket azon az úton, amin most elindultunk. Sokkal nehezebb mérkőzésen vagyunk túl, mint amit a végeredmény tükröz, támadásban és védekezésben is meg kellett küzdenünk a sikerért. Gratulálok a III. Kerületnek és további sikeres munkát kívánok!

 

 

 

Brezovszki Gerda a DUE-MAARSK játékosa az összecsapást követően szintén nyilatkozott:

Gratulálok a III. Kerületnek, méltó ellenfelek voltak! Örülök, hogy stabil játékot tudtunk mutatni, főképp a védekezésben, mivel csak 5 gólt kaptunk. Az eddig lejátszott mérkőzéseken ez több gólban mutatkozott meg. Ma jobban együtt tudtunk játszani, jobban koncentráltunk egymásra. Az elején vagyunk még a munkánknak, célunknak, de nem is most kell a legjobb formánkat hoznunk. Minél több meccset játszunk, annál jobban alakul a játékképünk is.