A 2020. évi BENU Női Magyar Kupa 5. fordulójában a dunaújvárosi együttes magabiztosan 5 góllal győzte le riválisát, a BVSC gárdáját.

 

BVSC-Zugló Diapolo 4-9 Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics

Negyedek: 1-2, 0-2, 2-2, 1-3

Góllövők: Leimeter 1, Gémes 1, Koncz 1, Fekete 1; illetve Gurisatti 3, Ziegler 2, Szilágyi 2, Garda 1, Mahieu 1

 

Az összecsapást követő sajtótájékoztató részt vevői így értékelték a mai teljesítményüket:

Mihók Attila (DUE-MAARSK vezetőedző): Elégedettek vagyunk az eredménnyel, győzelmi reményekkel érkeztünk. Elég nehéz időszaknak tartom ezt a nyári vízilabdát, a sok pozitívuma mellett igazán nehéz koncentráltnak lennünk és maradnunk a felkészülés mindennapjaiban. Ennek értelmében viszont nagyon örülök annak, hogy a védekezésünk ma úgy működött, ahogy szerettük volna. Két akció- és két büntetődobásból szerzett gólt kaptunk. Véleményem szerint ezzel egy ilyen nagyszerű csapat ellen maradéktalanul elégedettek lehetünk. A támadójákétkunk korántsem volt ilyen példaértékű, úgyhogy marad feladat a következő körre. Összességében elégedettek kell, hogy legyünk és boldogan utazhatunk haza.

 

 

 

 

 

 

Horváth Brigitta (DUE-MAARSK játékos): Szintén a védekezésünket emelném ki, nagyon jól összecsiszolódtunk. A támadásunkon van mit fejlesztenünk, sokszor kapkodtunk, rossz döntéseket hoztunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Petrovics Mátyás (BVSC-Zugló vezetőedző): Először is gratulálok a Dunaújvárosnak, mert jobbak voltak nálunk. Elsősorban azért, mert támadásban a saját lehetőségeikből sokkal többet tudtak gólra váltani, mint mi a saját szituációinkból. Számtalan emberelőnyt és helyzetet kihagytunk, bár ez az ellenfelünk védekezését dicséri és a mi támadásunk erős kritikája. Terhelés szempontjából embert próbáló ez a felkészülés, de biztos vagyok benne, hogy profitálni fogunk a mai mérkőzésből mi is. Mindenki edz és dolgozik, ennek most van itt az ideje, csakis a legjobbat tudom mondani a játékosaim hozzáállásáról. Múlt héten még arról beszélgettünk, hogy rengeteg a kapott gólok száma, viszont egy Dunaújváros ellen 9 kapott góllal le lehet hozni egy mérkőzést bármikor, csak persze a 4 lőtt gól ehhez kevés. Sokat kivett belőlünk a védekezés, hogy megoldjuk a helyzeteket, de lett volna esélyünk, hiszen 0-0-nál még nem kellett védekeznünk, de akkor sem tudtunk gól lőni. A támadásainkon lehet mit javítani, kicsit ólmosan, nehezen ment a labda, de dolgozunk tovább.

 

Takács Orsolya (BVSC-Zugló játékos): Gratulálok a Dunaújvárosnak! Ez egy klasszikus BVSC – Dunaújváros rangadó volt, ami gondolom örömteli volt a nézőknek és nekünk is. Van min javítanunk, a megkezdett út, irány jónak látszik, de nem értünk még a végére, azért pedig még dolgoznunk kell. A támadójátékunk rejt még magában némi fejlődési lehetőséget, de amit előttem már kiemeltek, a helyzetkihasználás a fontos. Ezt az időszakot át kell vészelnünk, mindenképp a javunkra fog válni, hogy ennyi mérkőzést játszunk