A 2020. évi BENU Női Magyar Kupa 7. fordulójában hazai medencében ugrott vízbe női csapatunk a Honvéd ellen.

Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics 24-7 Budapesti Honvéd Sport Egyesület
Negyedek: 6-1, 3-2, 8-2, 7-2
Góllövők: Gurisatti 9, Mahieu5, Garda 4, Mucsy 2, Ziegler 1, Sajben 1, Sümegi 1, Szilágyi 1; illetve Czakó 2, Bálint 1, Gyárfás 1, Rajna 1, Pap 1, Balaskó 1

A megmérettetést követő sajtótájékoztatón a vezetőedzők s 1-1 játékos így értékelte a teljesítményüket:

Gyárfás Dorottya BHSE játékos:

Úgy látom, hogy az eddigiekhez képest ma kezdtünk a legjobban. Nem kaptunk buta lefordulás vagy 1-1 elleni gólokat. A harmadik játékrész vége felé szétestünk, ami az utolsó negyedben meg is látszott, több 1-1-es gólt kaptunk. Ezen még dolgoznunk kell és agresszívabbaknak kell lennünk.

Rottler Antal BHSE vezetőedző:

A harmadik negyedben megjegyeztem a kispadon ülőknek, hogy ilyen szituációban lökött az az edző, amelyik dolgozik és leültem. Ekkor kapta el a hazai csapat a fonalat igazán. Ez 3-4 gólt eredményezett naximum 3 perc leforgálsa alatt, ezenkívül akadt még 3,5 negyed, amikor kerestük a labdát. Gratulálok a Dunaújvárosnak!

Mihók Attila DUE-MAARSK vezetőedző:

Próbálunk olyan játékelemeket belecsempészni a játékba, amiket téthelyzetben ilyenkor próbálunk ki először. Gondolok itt egy 7-6-ra, ami teljesen mást eredményez egy edzésen, mint egy mérkőzésen. Ilyenkor hajlamosak vagyunk eltekinteni 1-1 olyan körülménytől, amin múlhat egy adott játékelem sikere. Egyenlőre nincsenek jó tapasztalataim, mert most is inkább a hibáinkra emlékszem a meccset követően, a jó megoldásokra kevésbbé. Ezért nehezek az ilyen jellegű mérkőzések, mert kicsit igazságtalannak érzem, hogy a 3 jó megoldás helyett inkább az 1 rosszra tevődik a hangsúly. Pénteken Szegeden hasonló felfogású meccset fogunk játszani.

 

Szabó Nikolett DUE-MAARSK játékos:

Az első negyedet borzasztóan kezdtük el, ezt egy erősebb csapat ellen nem tehetjük meg. Támadásban jól játszottunk 1-2 pontatlanságtól eltekintve, azonban védekezésben szétestünk, mentünk a fejünk után, nem koncentráltunk eléggé.