A mai napon elstartolhatott a 2020/2021. évi Női Országos I. Osztályú Bajnokság, melynek 1. fordulójában hazai pályán a Tatabánya gárdáját fogadta otthonában együttesünk.

 

Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Gaphics 19-5 TVSE Vízilabda Kft.

Negyedek: 5-1, 5-1, 3-2, 6-1

Góllövők: Gurisatti 6, Mucsy 3, Szellák 3, Szilágyi 3, Garda 2, Brezovszki 1, Pál 1; illetve Zink 2, Gróf 1, Keresztes 1, Zantleitner 1

 

Zaintleitner Krisztina a TVE Vízilabda Kft. vezetőedzője így értékelte csapata teljesítményét: Kicsit szorosabb mérkőzésre számítottunk, bár a körülményeink ellenünk voltak, mivel két hete nincsen uszodánk. Ez a fiatalabb játékosainkon látszott, mivel olyan mértékű rutinnal még nem rendelkeznek. Sok lefordulás gólt kaptunk, így nagyobb is lett a gólkülönbség. A jövőben azon leszünk, hogy ezt korrigáljuk. Amit próbáltunk gyakorolni, abból sokat nem láttam viszont. Gratulálok a Dunaújvárosnak, végig nagy iramban játszottak, védekezésben pedig teljesen kiszorítottak minket. Nem tudjuk úgy felvenni velük a versenyt, hiszen nagyon jó adottságokkal rendelkező felnőtt csapatról van szó, megtiszteltetés ellenük játszani. Magunkat próbáljuk továbbfejleszteni, hogy legközelebb szorosabb legyen az eredmény.

 

 

 

 

Keresztes Anita a Tatabánya játékosa így látta teljesítményüket: Gratulálok a Dunaújváros csapatának! Csalódott vagyok, mert úgy gondolom, hogy többre vagyunk képesek, de a mai eredményhez eléggé hozzájárult, hogy több mint két hete nincsen uszodánk és kapura sem tudtunk lőni edzésen. Ez nem kifogás, mert persze ugyanúgy kell akarnunk. Sajnos nem sikerült minden alkalommal visszaérni védekezésben, ha pedig igen, akkor nem tudtuk rendezni a sorainkat. Úgy érzem, fejben van még mit fejlődnünk.

 

 

 

 

 

 

 

Mihók Attila a DUE-MAARSK vezetőedzőjének nyilatkozata: Örülök, hogy el tudott indulni ez a bajnokság és a tavalyival ellentétben bízom benne, hogy be is tudjuk fejezni a terveknek megfelelően az előírt menetrend szerint. Köszönöm a Tatabányának, hogy sportszerű mérkőzést tudtunk velük játszani. Valóban ez a délelőtt a vízilabdáról szólhatott. Nehéz feladat az, hogy egy nálunk fiatalabb ellenfél ellen fegyelmezett támadójátékot és védekezést mutassunk be. Ahhoz képest, hogy ez az első mérkőzésünk volt és gyakorlatilag egy edzésünk volt a szünet óta a fegyelmezettségi szinttel elégedett lehetek, illetve az eredménnyel is. Jó vízilabda délelőtt volt.

 

 

 

 

 

 

 

Mucsy Anna Mandula a DUE-MAARSK játékosa így látta mérkőzést: Szintén örülök, hogy el tudott indulni a bajnokság. Véleményem szerint egy első mérkőzésnek a mai teljesen rendben volt. Szerencsére sok gólt nem kaptunk, próbáltuk a gyakorolt elemeinket megvalósítani a vízben, amelyek nagyjából sikerültek is. Nem sokat tudtunk együtt készülni, de szerintem ez nem volt észre vehető a vízben.