A 2020/2021. évi Női Országos I. Osztályú Bajnokság 5. fordulójában megrendezésre került DUE-MAARSK – UVSE mérkőzést nagy arányú győzelemmel zárták lányaink.

 

Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics 24-8 UVSE Hunguest Hotels

Negyedek: 6-1, 7-1, 7-1, 8-1

Góllövők: Gurisatti 6, Mucsy 3, Szellák 3, Sümegi 3, Garda 2, Horváth 2, Brezovszki 2, Sajben 2, Szilágyi 2, Mahieu 2, Ziegler 1

 

Az összecsapást követően a hazai és vendég csapat vezetőedzői és egy-egy játékosa értékelte a csapatok teljesítményét.

Áts Bertalan UVSE vezetőedzője: Nem evvel a csapattal szerettünk volna idejönni, de sajnos a felnőtt csapatunkkal nem tudtunk, melyet a Facebook oldalunkon közleményben hírül is adtunk. Így a felnőtt bajnokságba még benevezett gyermek, serdülő és két ifjúsági korú játékosainkkal érkeztünk. Büszke vagyok rájuk, főleg az első két negyedben nyújtott teljesítményükre. Annak ellenére, hogy mennyi gólt kaptunk játékban tudtunk maradni, voltak olyan támadásaink, emberelőnyös helyzeteink, góljaink, amikre maximálisan büszke lehetek. Természetesen a két csapat között óriási különbség van fizikálisan, rutinban, de nem megyünk haza sírva innen. Gratulálok a Dunaújvárosnak, örülünk, hogy ilyen játékosok ellen játszhattak a fiataljaink.

 

 

 

Golopencza Nóra UVSE játékosa: Elsősorban gratulálok az Újvárosnak! Eléggé hirtelen ért minket a hír, hogy mi jövünk el ma Dunaújvárosba mérkőzést játszani. Azt hiszem az egész csapat nevében mondhatom, hogy nagyon izgultunk, de örömmel töltött el minket és fellelkesültünk, hogy minket ért ez a megtiszteltetés, hogy pótolhatjuk a felnőtt csapatunk játékát. Nagyon élveztem életem első OBI-es játékát és szerencsére tudtam segíteni is a csapatomat egy góllal, védekezésben is igyekeztem mindent megtenni a csapatért.

 

 

Mihók Attila DUE-MAARSK vezetőedző: Mi sem erre a csapatra készültünk, természetesen nem bántólag fogalmazva. Nagyon agresszív, valós vízilabdát játszott az UVSE a fiataljaival is. Az egy-egyeket nagyon oda kellett figyelni és így több számunkra kellemetlen szituációba kerültünk, ezekből szerezte az UVSE leginkább a góljait, kiállításait, büszkék lehetnek magukra, hiszen helyt álltak a mérkőzésen. Nagyon régóta vagyok ebben a sportágban és bízom benne, hogy a továbbiakban nem ez lesz a tendencia és a csapatok a valós összeállításokban fognak tudni megmérkőzni, főleg a bajnokság azon szakaszában, ahol eldőlnek majd a helyezések (még akkor is, ha egy-két játékos éppen hiányzik). A felnőtt bajnokságot a csapatoknak a felnőtt játékosaival kellene lejátszania, ezt meg kell oldania minden klubnak és a szövetségnek is véleményem szerint.

 

 

Sümegi Nóra DUE-MAARSK játékos: Először is gratulálok az Újpestnek, hiszen a körülményekhez képest sikerült felvenniük a kesztyűt ellenünk. Minden erőnkkel azon voltunk, hogy megmutassuk, a héten mennyit készültünk erre a meccsre és milyen taktikai elemeket gyakoroltunk. Nagyon pörgős mérkőzésnek éreztem, próbáltam a csapatot segíteni védekezésben és támadásban egyaránt.