Hatalmas küzdelemben sikerült felül kerekednie Lányainknak a fővárosi csapaton, így továbbra is veretlenek a 2020/2021. évi Női OBI-es szezonban.

 

Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics 11-9 BVSC-Zugló

Negyedek: 3-3, 3-0, 3-5, 2-1

Góllövők: Gurisatti 4, Garda 2, Horváth 1, Mucsy 1, Brezovszki 1, Szilágyi 1, Mahieu 1; illetve Leimeter 3, Gémes 3, Takács 1, Kele 1, Alaksza 1

 

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a csapatok vezetőedzői és egy-egy játékosa így értékelte a teljesítményeiket:

Petrovics Mátyás: Gratulálok a Dunaújvárosnak, ismét egy olyan mérkőzést játszottunk, amilyet szoktunk, most sem unatkozhatott senki sem a csatározásunkon. Jó meccs volt, volt egy része a mérkőzésnek, amit a hazai csapat uralt, sikerült ellépniük tőlünk, azonban a harmadik negyedben sikerült megvalósítanunk védekezésben, amit annyit gyakoroltunk. Természetesen nem egyszerű kiiktatni a Dunaújváros elemeit, nagyszerű játékosokból áll, de sikerült feljönnünk, a kezünkben volt a meccs kimenetele. Ezt követően egyéni figyelmetlenségekből adódóan lefordulás gólokat kaptunk, amit rettentően bosszantó volt. Úgy gondolom, hogy ez a mérkőzés a mutatott teljesítmény alapján döntetlennel kellett volna zárulnia, vagy akár meg is fordíthattuk volna az eredményt. Hiába játszunk jól, szervezetten, a megbeszéltek szerint, hogyha utána egy-két hibával tönkre tesszük az addig nyújtottakat, gyakorlatilag ki dobtuk a kukába azt, amit addig végeztünk. Ezt természetesen megbüntette ellenfelünk. Nagyon mérges vagyok, mert megvolt az esélyünk a győzelemre, de nem tudtuk érvényesíteni. Sajnálom, mert több volt ebben a mérkőzésben.

 

 

 

 

 

 

Doroszlai Vanda: Gratulálok én is a Dunaújvárosnak. Az első félidőben véleményem szerint elkerülhető gólokat kaptunk, jól álltunk bele a mérkőzésbe. A második félidőben hoztuk magunkat, kockáztattunk, de nem jól sült el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mihók Attila: A 6-3-as félidei vezetés megnyugtatónak tűnt, de mint ahogy ez már bevett a két csapat egymás ellen játékában, az utolsó játékrészek tartogattak meglepetéseket. Számomra nem volt megnyugvás a 6-3, sőt, ekkor szoktak kezdődni a problémák. A hasonló rangadók mindig az utolsó negyedben dőlnek el. Volt egy olyan része ennek az utolsó nyolc percnek, amikor pici apróságon múlt, hogy nem tudtuk tartani ezt a nyugtató előnyt. Vandának gratuláltam külön, mivel az utolsó játékrész közepén három olyan helyzetmegjátszásunk, jó befejezésünk volt, amihez kapus kellett. Úgy éreztem, hogy benne van a játékunkban a gól, ahhoz képest, hogy nem érzem már jó formában magunkat, fáradtak vagyunk. Sokszor voltunk közel a gólszerzéshez, sikertelenség esetén ez viszont nyomasztóvá tud válni, de szerencsére a többedik próbálkozást gólra tudtuk váltani. Az összkép alapján ma megérdemelten nyertünk, de szokás szerint kiváló összecsapás volt, gratulálok ehhez a BVSC-nek.

 

 

 

 

 

 

 

Gurisatti Gréta: Remélem, hogy sokan tudták követni a játékunkat a közösség oldalunkon keresztül, mivel tanulságos és élvezetes mérkőzés volt, mind az utánpótlás játékosok, mind a szurkolóink számára. Ha jól tudom, 1 éve nem veszítettünk mérkőzést, ami nagy erőt és előnyt ad számunkra. Ez azért is fontos, mert a nehezebb időszakokban, amikor fáradtak vagyunk, esetleg sérültek, ebből tudtunk építkezni és erőt ad a rendületlen folytatáshoz. Örülök, hogy sikerült megnyernünk a mai mérkőzést, egy-egy momentumon múlt csak, hogy most mi örülhetünk jobban és nem az ellenfelünk. Úgy éreztem, hogy a végét kicsivel jobban, dinamikusabban bírtuk, mint az ellenfelünk, talán ennek volt köszönhető, hogy nyertünk.