A hétvégén kezdődik meg a női Euroliga, melyben csapatunk sorsolás útján a „D” csoportba került. A csoportból két csapat juthat tovább, azonban Mihók csapatának idén sem lesz egyszerű dolga. A sorozatot megelőzően Mihók Attila vezetőedzővel beszélgettünk.

 

Az első mérkőzésünk a Sabadell csapata ellen lesz, ami mai napig gyakorlatilag a világ legerősebb csapata, legalábbis az elmúlt 10 év eredményei alapján. Nyilván a papírformának megfelelően ők az esélyesebbek, ettől függetlenül szeretnénk egy, a tavalyi évhez hasonlóan meglepő eredménnyel előrukkolni. Tavaly a Kirishit sikerült legyőznünk egy római előselejtező tornán, ezt a bravúrt szeretnénk megismételni csak a spanyol csapat ellen. Elsősorban spanyol válogatottak erősítik az együttest, illetve a holland válogatott két erőssége is ott játszik van der Sloot és Koolhaas, Maica García fémjelzésével, aki több mint 10 éve a spanyol vízilabda elsőszámú alapja, fantasztikus képességű játékos.

A Vouliagmeni ellen két évvel ezelőtt Kassán kikaptunk a továbbjutásért küzdve. Nagyon erős ellenféllel állunk szemben, ahol szintén vagy görög vagy holland válogatottak szerepelnek. Talán velük kapcsolatban annyi szólhat mellettünk, hogy a legutóbbi mérkőzésen, ahol kikaptunk tőlük, ott három amerikai olimpiai bajnok is a csapatot erősítette, de ezek a játékosok most nem szerepelnek a Vouliagmeniben. Ettől függetlenül nagyon egységes csapatról beszélünk. Elsősorban a Sabadell mérkőzésre koncentrálunk, mivel pénteken ellenük ugrunk vízbe. A görögökkel vasárnap fogunk játszani, így a szombati nap elég lesz arra, hogy megnézzük a Vouliagmeni meccset a Sabadell ellen, másrészt pedig felkészüljünk a Vouliagmeniből.

A csapatom teljes, nincsenek sérültjeink, a tesztelést tegnap csináltuk meg. Abban az esetben tudunk az elképzeléseinknek megfelelő csapattal utazni, hogyha a teszt eredmények is ezt lehetővé teszik (ma kapjuk meg az eredményeket).

 

 

„D” csoport program:

2021.02.05.

16.00 Dunaújvárosi egyetem-MAARSK Graphics – Astralpool Sabadell (ESP)

 

2021.02.06.

16.00 Vouliagmeni (GRE) – Astralpool Sabadell (ESP)

 

2021.02.07.

10.00 Dunaújvárosi egyetem-MAARSK Graphics – Vouliagmeni (GRE)

 

 

A-csoport (Budapest)
Ekipe Orizzonte (ITA), UVSE-Hunguest Hotels, Lille UC (FRA), Dynamo Uralochka (RUS), St. Andreu (ESP)

B-csoport (Verona)
CN Mataro (spanyol), Kinef Kirishi (RUS), CE Mediterrani (ESP), FTC-Telekom, CSS Verona (ITA)

C-csoport (Róma)
Olympiacos Piraeus (GRE), Olympic Nice (FRA), SIS Roma (ITA), Plebiscito Padova (ITA), BVSC-Zugló

D-csoport (Verona)
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, Vouliagmeni (GRE), Astralpool Sabadell (ESP)