Nagyszerű játékkal sikerült a DUE-MAARSK-nak továbbjutnia csoportjából Európa legjobb nyolc csapat közé. Magabiztos játékkal legyőzték a görög Vouliagmeni csapatát.

 

Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics 11-9 NC Vouliagmeni

Negyedek: 4-1, 2-2, 4-4, 1-2

Góllövők: Szilágyi 3, Gurisatti 2, Horváth 2, Mahieu 1, Garda 3; illetve Koolhaas 1, Xenaki 2, Ninou 3, Kotsia 2, Diamantopoulou 1

 

Az összecsapást követően a DUE-MAARSK csapatkapitánya, Garda Krisztina foglalta össze a görögök elleni mérkőzést.

A mai mérkőzésen nagyon magabiztosan játszottunk. Végig domináltunk a 4-szer 8 perc alatt, hiába jött fel az ellenfelünk 2 gólos hátrányra, nem éreztem bennük, hogy meg tudnák fordítani a mérkőzést. Jól védekeztünk, kifejezetten a hátrányos emberhelyzetekben, sokkal jobban, mint pénteken. A második helyen sikerült továbbjutnunk a csoportunkból és a Róma csapatával fogunk megküzdeni az Euroliga négyesdöntőbe jutásáért. Nem számítok könnyű meccsre, de persze itt ilyenre már nem lehet alapozni. Büszke vagyok a lányokra! Nagyon köszönjük a szurkolást otthonról, rengeteg üzenetet kapott a csapat a szurkolóktól, családtól, barátoktól. Úgy gondolom, ez is segített minket abban, hogy továbbjuthassunk. Bízom benne, hogy a következő mérkőzést már előttük, hazai vizeken vívhatjuk meg.