Lányaink a 13. furdulóban is megszerezték a három pontot a fáradtságuk ellenére, a mérkőzés így alakult:

Dunaújvárosi Egytem-MAARSK Graphics 13-5 Hungerit Szentes
Negyedek: 3-0, 3-2, 2-2, 5-1
Góllövők: Szilágyi 5, Gurisatti 2, Garda 1, Horváth 1, Mucsy 1, Szellák 1, Huszti 1, Mahieu 1; illetve Kádár 2, Dömsödi 2, Bonca 1

Az összecsapát követő sajtótájékoztatón a csapatok vezetőedzői és 1-1 játékosa vett részt, akik így értékelték a láttottakat.

 

Matajsz Márk Hungerit Szentes vezetőedző:
Először is gratulálok az Újvárosnak a győzelemhez, teljes mértékben megérdemelték! Kicsit féltettem a csapatom, hogy ne járjunk úgy, mint múlt héten, amikor átgázoltak rajtunk. Ezt sikerült elkerülnünk. Tudtuk, hogy az Újváros most nagy menetelésben van, sokat utaztak, esetleg fáradtabbak lehetnek és reméltük, szorosabb meccset játszhatunk. Ezt sikerült elérnünk, gratulálok a Csapatomnak! Mindkét kapusom jól védett, akiket a mezőnyösök blokkjai segíteni tudtak, láttam szép megoldásokat. A végére picit el is fáradtunk, így a végén kaptunk 3-4 olyan gólt, amiket elkerülhettünk volna.

 

Füsti Molnár Janka Hungerit Szentes játékosa:
Én is gratulálok az Újvárosnak, illetve magunknak is, hiszen sok ideig kevés gólon tudtuk tartani őket. A helyzetkihasználásunk nem volt a legjobb arányú, az emberelőnyös helyzeteink sem használtuk ki megfelelően, amin mindenképpen változtatnunk kell a jövőben. Nagyon hajtós mérkőzést játszottunk, de úgy gondolom, hogy helyt tudtunk állni, de nyilvánvalóan ellenfelünk erősebbek voltak nálunk, megérdemelték a három pontot.

 

Mihók Attila DUE-MAARSK vezetőedző:
Jó mérkőzést játszottunk, bár már az első játékrész után úgy éreztem, hogy ennek a meccsnek minden perce fájdalom nekünk, bár mi döntöttünk úgy, hogy vállaljuk a mai megmérettetést a római kaland után. Sűrű a program és csak itt találtunk helyet ennek a mérkőzésnek. A minőség rovására ment ez a magunk részéről, sebességben, gondolkodásban is elmaradt ez a teljesítmény a tőlünk megszokottól. Egy olyan időszakban vagyunk, amiben nagy erőfeszítés szükséges, hogy koncentráltak tudjunk maradni. Az elkövetkező egy hetet nagyon fontos, hogy átgondolva kitaláljuk, mire fektessük a hangsúlyt, illetve megfelelően használjuk ki ezt az egy hetet (pihenéssel vagy fizikai munkával). Ezek ellentétesek egymással, de fel kell frissülnünk a visszavágóra, ami itt van a nyakunkon egy nagyon jó csapat ellen. Szeretnénk nyerni, odakerülni, ahol már 16 éve  nem kerültünk, de most picit lent vagyunk.

 

Magyari Alda DUE-MAARSK játékosa:
Elég kemény héten vagyunk túl, tegnap talán sikerült átlendülnünk és egy fokkal már jobb volt ez a mai. Ugyan nem a főjátékosok hozták a mai meccset, de ez a 13 lőtt gól bármelyik csapat ellen jó, az 5 kapott gólból pedig volt, ami elkerülhető lett volna. Úgy gondolom, hogy a Róma ellen már 100%-osak leszünk, átlendülünk a holtponton.