A 2020/2021. évi E.ON Nőii Országos I. Osztályú Bajnokság 16. fordulójában a Fabó Éva Sportuszodában ugrottak vízbe Lányaink, méghozzá az FTC-Telekom csapata ellen, melyet 11-5 arányban győztek le.

 

Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics 11-5 FTC-Telekom

Negyedek: 2-2, 2-0, 5-2, 2-1

Góllövők: Gurisatti 4, Ziegler 2, Horváth 1, Brezovszki 1, Szilágyi 1, Pál 1, Mahieu 1; illetve Vályi 1, Kuna 1, Muzsnay 1, Máté 1, Jenei 1

 

Az összecsapást követő sajtótájékoztatóm a csapatok vezetőedzői és egy-egy játékosa így nyilatkozott:

Béres Gergely FTC-Telekom vezetőedző: Gratulálok a Dunaújvárosnak és a továbbjutáshoz is! Az elején még meccsben tudtunk maradni azzal, hogy levés gólt kaptunk. Sajnos elől nem tudtuk gólra váltani a helyzeteinket, a harmadik játékrészben pedig volt egy rövidzárlat a védekezésünkben, amit kihasznált a Dunaújváros, megérdemelten nyert ma.

 

Vályi Vanda FTC-Telekom játkos: Én is gratulálok a Dunaújvárosnak a nemzetközi eredményeihez és a mai eredményéhez is! Egyet értek Gergellyel, az elején rengeteg blokkunk volt, jól működött a védekezésünk. Próbáljuk összeszedni magunkat, három hiányzónk is van, hogy a későbbiekben teljes csapattal még jobb mérkőzéseket játszhassunk.

 

Mihók Attila DUE-MAARSK vezetőedző:

Nehéz meccsre készültünk és nehéz sorozatban is vagyunk, ami eléggé próbára fogja tenni a fizikumunkat, mivel szombaton még van egy BVSC meccsünk is. A bajnokság szempontjából ez egy nagyon fontos mérkőzés és győzelem volt. Tudtuk, hogy a Fradi ezt nem fogja ingyen adni. Az első negyedben megkaptuk azt a nagyon erős zárt zónát, amit nem tudtunk feltörni és nehezen jutunk el a gólszerzésekig. Azt gondolom, hogy az döntötte el végül a meccset, hogy a védekezésünkben a helyünkön voltunk, a visszazárásokat megoldottuk időben és nem akartunk azokból a helyzetekből is gól szerezni, amelyekben nem volt meg rá a lehetőségünk. Ezekből fakadni, hogy kevés gólon tudtuk tartani a Ferencvárost, ami meghatározó volt a végeredmény szempontjából.

 

 

 

 

 

Ziegler Diána DUE-MAARSK játékos:

Kemény meccsre számítottunk és az is volt. Ha valaki csak az eredményt nézi, akkor azt a következtetést vonhatná le, hogy sima mérkőzés volt, de ez egyáltalán nem igaz. Keményen jött és zárt vissza a Fradi. nehéz volt őket feltörni. Miután sikerült a védekezésüket áttörni, kicsit szétzilálni azt, mi pedig összeszedettek voltunk hátul, így jöttek elől a góljaink is. Büszke vagyok a Csajokra, megyünk tovább a hétvégi BVSC meccsre!