Lehet most kicsit távolabbról indítom a mondanivalóm lényegét, mint elsőre szerettem volna, de talán pont ettől érti majd meg mindenki, mitől is ragyog a mi lelkünk, igazán. A következő fél év rendkívül meghatározó lesz számunkra, hiszen szombaton Magyar bajnoki döntőt játszunk, május elején Európai liga döntőt és csupán néhány hónapon belül végre itt az olimpia. Mindenhol esélyesek vagyunk a legfényesebb éremre és a bajnoki címre. Most kezdjük azzal, amit először lehet megnyerni; a Magyar bajnoksággal. Az első döntőt 2013/14-ben játszottam, akkor 3 győztes mérkőzésig ment a párharc, két mérkőzésen is az utolsó 1 másodpercben kaptunk egy gólt, így büntetődobások következtek, ahol kikaptunk. Így veszítettük el életem első bajnoki döntőjét… itt volt esélyünk. Nagyon rossz volt megélni azt, hogy egy hajszálon múlt ez az egész, szó szerint, ha csak valaki kidobja a medencéből a labdát ezekben a helyzetekben mi nyerjük a bajnokságot. 17 éves fejjel nem volt könnyű ezt így feldolgozni, főleg azért nem, mert abban az időszakban annyira jó volt a csapat légköre, hogy egyszerűen csak nem akartuk, hogy véget érjen az a nagyszerű év. Játszani akartunk. Együtt lenni.

A következő három döntőben az is nagy bravúrnak számított volna, ha legalább egy mérkőzésen megtudjuk csípni a másik döntős csapatot. Fiatalok és rutintalanok voltunk az ellenfeleinkhez képest. Nem volt reális esély a győzelemre, természetesen akkor nem így gondoltam. Majd tavaly fordult a kocka és végre elkövetkezett az az év, ahol igenis a mutatott játék képe alapján joggal gondolhattuk magunkról, hogy képesek leszünk a végső sikerre! Felnőttünk a feladathoz. Sajnos jött a vírus helyzet, így ezt már sosem tudjuk meg mi lett volna, ha… -ez sem volt könnyű helyzet lelkileg.

Ez lesz az 5. bajnoki döntőm, vagy az 5 és feledik. Úgy érzem nagyon sokat tettünk ezért a sikerért, hosszú évek munkája, napi 6-8 óra edzés gyümölcse lehetne ez a győzelem. Igazi elégtétel lehetne, akár csak az elmúlt két Magyar Kupa döntője. Remélem megértitek miért hoztam fel a az előző döntőket. Döntő és döntő között is nagy különbség lehet, de most úgy érzem ott legbelül, hogy eljött a mi időnk. Megküzdöttünk érte! Ahhoz hogy megkapj valami olyat, amid sohasem volt olyan dolgot kell tegyél, amit előtte még sohasem.
Tehát ez az jelenti, hogy azt az 1 másodpercet nekünk kell megnyerni. Ezekben az időszakokban ragyog a kis lelkünk, hiszen tudjuk képesek vagyunk rá!

Szenvedéllyel,

Gurisatti Gréta
A 2021-es tokiói olimpia leendő bajnoka
És leendő Magyar bajnok