A tegnapi napon lezárult a 2020/2021. évi Országos Leány Serdülő Bajnokság is, melyet a dobogó harmadik fokán sikerült zárniuk a Fradi csapatát legyőzve.

 

2021. május 15.
1.forduló
Dunaújvárosi Fóiskola Vízilabda Egyesület 12-10 FTC-Telekom
Negyedek: 1-3, 3-4, 5-3, 3-0
Góllövők: Jonkl 5, Kardos L. 2, Szolek 2, Lovász 1, Szabó 1, Lengyel 1.

 

2021. május 16.
2.forduló
FTC-Telelom 11-12 Dunaújvárosi Fóiskola Vízilabda Egyesület
Negyedek: 3-1, 3-3, 4-5, 1-3
Góllövők: Jonkl 5, Szolek 3, Kardos L. 2, Lengyel 2

 

A DFVE leány serdülő csapat hétvégi és a szezonbéli teljesítményéről Kardos Krisztina másodedzővel beszélgettünk.
Az évkezdésünk meglehetősen furcsán alakult, összevonásra került a serdülő és a gyermek csapatunk, így több kis létszámú csapatból lett egy nagyobb gárdánk. Ezzel az összevont csapattal Dr. Sike József (vezetőedző) és jómagam kezdtünk el dolgozni, ami a nyári kupa szereplésünkkel meglehetősen jól indult (Ördög Éva Leány Serdülő Kupában II. helyezést értek el). Ennek ellenére hosszú idő volt, míg összekovácsolódtunk, mindenki addig más-más taktikát követett. Nehéz alapszakasz csoportba kerültünk, ott volt az UVSE, a KSI, a Tatabánya, majd a Keleti régióval is összevontak minket, nem volt egyszerű dolgunk.
Úgy gondolom, hogy a csapat erősségének tekinthető a gyorsasága és a megfelelő állóképessége. Vélhetően ezeknek volt köszönhető, hogy a mérkőzések előre haladtával a lányoknak maradt elég ereje a végjátékhoz és oxigén a döntéshozatalhoz. Fel tudtuk venni a versenyt az összes csapattal, köztük az UVSE-t is sikerült megszorongatnunk. A párharc eleje nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, de pont az említett állóképességnek köszönhetően sikerült fordítanunk a mérkőzés állásán. Ez az idei év összes mérkőzésére jellemző volt, hogy a mérkőzés végén is tudtunk egy-egy megúszást vagy emberelőnyös helyzetet gólra váltani.
Jonkl Csenge teljesítménye az egész szezon alatt kiemelkedő volt (2004-es utánpótlás válogatott csapat alapembere), de persze a győzelemhez szükség volt arra is, hogy Lovász Luca védekező teljesítménye hatalmasat fejlődött, illetve az, hogy a 2005-06-os játéķosaink is fel tudtak nőni a feladathoz, többen kezdők is voltak és ügyesen helyt álltak.
Ami nehézséget okozott a bajnokság alatt az az volt, hogy a játékosállománnyal jobban kellett gazdálkodnunk, mivel egy hétvégén két mérkőzést tudnak játszani és mérlegelni kellett, éppen melyik korosztály pozícióját szükséges jobban erősíteni, bebiztosítani. Ennek előnye is volt, mivel több, fiatalabb játékos is így lehetőséget kaphatott a nála idősebb korosztályokban is, ezzel nagyobb rutint szerezve.
Gratulálok a Csapatainknak, büszke vagyok Rájuk!