A tegnapi napon fejeződött be a 2020/2021. évi Dunántúli Ifjúsági Bajnokság, melyben Fiaink nagyszerűen helyt álltak.

 

Elődöntő
2021. május 24.
Balaton VK 6-8 Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület
Negyedek: 1-1, 1-1, 1-2, 3-4
Góllövők: Farkas 5, Turner 2, Reiter 1

Döntő
2021. május 24.
PSN Zrt. Sportiskola 16-5 Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület
Negyedek: 4-1, 4-2, 4-1, 4-1
Góllövők: Farkas 3, Kopasz 1, Széles 1

 

A bajnokság négyes döntőjéről és az azt megelőző felkészülésről, a szezonról Uitz Csaba edzővel beszélgettünk.

A tavaly kirobbanó vírushelyzetnek köszönhetően a 2020/2021. évi bajnoki szezonra történő felkészülésünket teljes mértékben átütemezte, így például nem nyárra esett a hosszabb pihenője a csapatnak, hanem akkorra, amikor nem volt lehetséges az edzéstartás, mivel zárva volt az uszoda. Így hosszúra sikerült ez a szezon, tavaly július óta kétszer egy hét pihenője volt csak a csapatomnak, kihasználtuk az időt és a lehetőséget arra, hogy edzhetünk. Ez alatt az idő alatt persze számtalanszor kényszerültünk hiányosan kiállni mérkőzéseken betegség és egy-egy sérülés miatt. Szerencsére a tavaszi szezonra ez már kevésbé volt jellemző (bár volt olyan játékosom, aki pont most a döntő alatt sérült meg), illetve fiatalabb játékosokkal sikerült kiegészítenünk magunkat (’06-’07). A bajnokság alatt hullámzó teljesítményt nyújtottunk, előfordult, hogy erősebb ellenfélt sikerült megszorongatnunk, máskor pedig a gyengébb csapat ellen rettentő nehezen sikerült felülkerekednünk. Bár azt mondják, hogy ha rossz játékkal is képes vagy nyerni, akkor jó csapatod van. Az alapszakaszt a 3. helyen zártuk, melyben első helyen a Pécs, második helyen pedig a Balaton VK előzött meg minket. Így futottunk neki a négyes döntőnek.
A rájátszás előtt lehetőségünkben állt 3 napot Zentán edzőtáboroznunk, ami kiváló alkalmat adott a felkészülésre a lehető legjobb időzítéssel. A reményeimnek megfelelően alakult ez a “túra”, sikeresen összerázta a csapatot, felkészültünk, majd így futhattunk neki a Dunántúli Ifjúsági Bajnokság elődöntőjének. Az elődöntőt a Balaton VK ellen játszottuk (az alapszakaszban kétszer kikaptunk tőlük), erre készültünk, ez volt a mindent, vagy semmit meccsünk az évben. Nagy motiváció volt számunkra ez a lehetőség amiatt is, mert az alapszakaszban előttünk végeztek, meg persze maga a döntő ténye is. Csak erről a mérkőzésről beszélgettünk Zentán is, aminek meglett a gyümölcse: kimagasló volt a kapusteljesítményünk, Csepeli Zalán nagyszerűen védett (20 lövésből 14-t védett), Farkas Bence aznap ugorhatott vízbe először a lábszársérülését követően, de szerencsére nem akadályozta ennek ténye abban, hogy 5 gólt szerezzen az elődöntőben. Ezen kívül a centerünk, Turner Dániel is 2 olyan bravúr gólt szerzett, amelyet egy edző csak álmodhat a játékosától és Reiter Zoltán is olyan szép kapáslövésből szerzett gólt, mint ahogy a nagykönyvben meg van írva. A gólszerzőkön kívül az egész csapat teljesítményét ki lehetne emelni, hiszen mindenki kellett ahhoz, hogy ezek a helyzetek kialakuljanak és gólra váltsák azokat: egy tökéletes védekezés, visszazárás, passz, igazi csapat-győzelem volt.
Eztán következett a döntő, ami egy vissza nem térő alkalom volt számunkra. A Pécs győzött a másik ágon, így ők voltak az ellenfeleink. A kerete jóval tágabb és erősebb, mint a miénk, ez a döntőben is meglátszódott, nagyon jó fiú utánpótlással rendelkeznek (országos bajnokságokban is szerepelnek). A maximumra törekedtünk a döntőben, aminek az elején jól is tartottuk magunkat, de végül sikerült minket bedarálniuk (folyamatosan tudtak cserélni), ezen a meccsen pedig az ő kapusuk nyújtott kimagasló teljesítményt, kisebb túlzással, de csak büntetőből sikerült neki gólt lőnünk. A papírforma érvényesült a döntőben, de sikerült egy bravúr ezüstérmet összehoznunk. A mérkőzés lefújását követően nagyon büszke voltam a csapatomra és csak gratulálhattam a teljesítményükhöz, a hozzáállással és az akarással nem volt gond, na meg egy hellyel előrébb sikerült végeznünk az alapszakaszhoz képest.

 

Eredményhirdetés

Az Ezüstérmesek

 

 

 

Zenta-i edzőtábor

Zenta-i edzőtábor

Zenta-i edzőtábor