Támogasd a sikereinket!

támogatom

A női együttes megőrizte hibátlan bajnoki mérlegét

A női DFVE együttes szombaton, hazai medencében megszerezte a 10. győzelmét, hiszen nagy gólkülönbséggel nyert a III. Kerület TVE csapata el.

Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő, Dunaújvárosi Hírlap

Ellenállhatatlanul kezdte a találkozót a hazai csapat, tulajdonképpen ami lövés Torkos kapujára ment, abból gólt lett – Mahieu, Mucsy és Dobi duplázott az első negyedben, és még Sümegi is berámolt egyet, 7–0 után az első negyed utolsó másodperceiben Kudella törte meg a vendégek gólcsendjét. A hatgólos előny birtokában a DFVE nem rohant a folytatásban, a fiatalok is több lehetőséget kaptak, de a III. Kerület is összeszedte magát, így már szorosabb negyedeket tudott játszani. Persze, a dunaújvárosi fölényes siker egy percig nem forgott veszélyben- írta a duol.hu.


DFVE–III. Ker. TVE 17–7 (7–1, 2–1, 4–3, 4–2) 

DFVE: Aarts – Dobi 2, Mahieu 4, Szabó 1, Mucsy 4, Sümegi 2, Kardos D. Csere: Maczkó (kapus), Jonkl 3, Horváth, Kardos L., Somogyvári, Pál 1. Vezetőedző: Mihók Attila.
Gól emberelőnyből: 2/8, illetve 5/14.


Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő, Dunaújvárosi Hírlap

Mihók Attila azt mondta a találkozó utáni sajtótájékoztatón, hogy nyilván meghatározta a meccs jellegét az első nyolc perc. Mivel nagyon sok fiatallal játszanak, nem mindegy, hogy milyen feszültség alatt kell döntéseket hozniuk egy-egy helyzetben.

Az első negyedben minden lövésünkből gólt lett, ami nyilván mindenkit megnyugtatott, ezt követően nem kellett kapkodni és rohanni. Ezután lelassult a játékunk, de magunk részéről azt gondolom, hogy ezt így kell csinálni. Ugyanis nem gólkülönbséget akartam javíttatni, hanem minél kevesebb hibával lehozni a találkozót. Meg kell tanulni, öt-hat gólos vezetésnél nem szabad rizikót vállalni, hanem szépen végigpólózni a negyedeket, a tutikat hozni elöl, a védekezést meg stabilan. Az elsőben kapott egy gól után a maradék három negyedben többet kaptunk, mint amit jónak tartok, de kényelmes lett mindkét fél részéről a bajnoki – fogalmazott.


Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő, Dunaújvárosi Hírlap

Az értékelésen Kardos Laura a DFVE játékosa kiemelte, hogy számára nagyon nagy dolog, hogy itt játszhat a felnőtt csapatban és akár válogatott játékosok ellen is játszhat.

Nagyon örülök, hogy győztünk, mert összeszedett volt a játékunk támadásban és védekezésben is. Egy csapatként működtünk és szép helyzeteket alakítottunk ki.


Garda Krisztina csapata szerdán  rangadót játszik, a szintén 100%- os teljesítményű Fradi csapata ellen. A mérkőzést a Fabó Éva Sportuszodában 19.00-kor játszák.

Szép volt LÁNYOK! Hajrá ÚJVÁROS!

Bővebb információ: itt