Támogasd a sikereinket!

támogatom

BL: Hatalmasat küzdöttek a lányok, izgalomból nem volt hiány!

A BL csoportkorének második fordulóján a női együttesünk hatalmasat küzdött a francia Mulhouse csapata ellen. A mérkőzésen öt gólos hátrány is kialakult, melyet a lányok sikeresen le is küzdöttek, 15-15 eredménnyel zárult a tiszta játékidő. A szabályok értelmében jöttek az ötméteresek, melyben a hazaiak pontosabbak voltak.

A kiutazó csapat

Mulhouse WP – DFVE 18–16 (4–3, 7–4, 2–4, 2–4, 3–1) – ötméteresekkel

DFVE: Maczkó, Eikel (kapusok), Jonkl, Dobi 2, Szabó, Kardos L., Horváth 1, Garda 9, Somogyvári, Mahieu 2, Kardos D. 1, Pál 1, Lovász. Vezetőedző: Vad Lajos.

Végeredmény

A Dunaújvárosi Hírlap a mérkőzésről, így írt:

„A francia válogatott gerincét adó hazaiakkal az első negyedben tartotta a lépést a DFVE. A másodikban aztán jött egy hullámvölgy, hisz’ előbb négy (8–4), majd már öt (10–5) góllal is vezettek a franciák, ebben a nyolc percben egy egész találkozóra való gól potyogott, azaz a védekezések kevésbé voltak acélosak, 11–7.
A harmadik nyolc perce a fiatal Eikel érkezett a kapuba, a védekezés is nagyot javult, emellett támadásban is elkapta a fonalat a csapat, így megfelezte hátrányát a játékrész végére.

A záró felvonásban egy kihagyott francia büntető után a tarthatatlan Garda már egyre hozta fel az újvárosiakat, aztán Guillet góljára megint ő felelt, 14–13. Ugyan fórból ismét a hazaiak voltak eredményesek, de az utolsó másfél percben Mahieu két villanásával sikerült egyenlítenie az óriásit küzdő magyar csapatnak. Utána még egy emberhátrányt is kivédekeztek a lányok, de a végén a győztes gólt már nem sikerült megszerezni. Így jöhettek a büntetők, amely során a DFVE hármat is elhibázott, csak Garda talált be, viszont a franciák pontosabbak voltak, így nyertek, a vendégek egy ponttal térhettek haza.”


Garda Krisztina a mérkőzésen tiszta játékidőben nyolc gólt lőtt, ezzel együtt 13 gólt lőtt a két BL fordulón. Jelenleg a góllövő lista első helyén áll.

Forrás: Total Waterpolo: Két magyar játékos is a top ötben

A csapatkapitány a mérkőzésről, így nyilatkozott:

– A védekezés sajnos nem működött. Szinte az egész meccsen rengeteg hibával játszottunk. Küzdött a csapat. Ennek az lett az eredménye hogy visszajöttünk döntetlenre, de a büntető parbajban ők belőtték mi meg nem. Rengeteget lehet és kell is tanulni ebből a meccsből.

A Női Bajnokok Ligája: 2. forduló utáni állása. Forrás: LEN

Folytatás itthon, a spanyol Sabadell csapatát fogadjuk 2023.11.04-én. 

Szép volt Csajok! Hajrá ÚJVÁROS!