Támogasd a sikereinket!

támogatom

Döntő: CSAPATKÉNT és EGYÜTT meg tudják csinálni

Ma 12:45 -kor kezdődik a bajnoki döntő első felvonása a DFVE női vízilabda csapat és az Eger csapata között. A találkozó hazai pályán kezdődik, hiszen Mihók Attila csapata a kedvezményezett, nálunk van a pályaelőny, miután az alapszakaszban Gardáék a harmadik, míg a Hevesiék a negyedik helyen zártak.

A DFVE női együttese

A lányok fantasztikus szezonjukat koronázhatják meg a trófea újra megszerzésével, ami utoljára 2011-ben sikerült nekik. Azonban a csapat a mai mérkőzésre koncentrál, ahol a fiatal játékosok váltak a főszereplőkké.


A találkozó előtt a 2002-es születésű játékossal Szabó Nikolettel beszélgettünk:

Milyen érzések kavarodnak benned a csapat eddigi teljesítménye kapcsán?

– Szerintem az idei év elején senki nem gondolta volna rólunk, hogy eljutunk idáig. Azt kell mondanom, hogy szerintem a csapatból mindenki azt tűzte ki az elején magának, hogy minél jobb helyezést érjünk majd el. Mikor kiderült, hogy az UVSE ellen kell az elődöntőt játszani nagyon megváltozott a hangulat, mindenkin éreztem azt a 110%-os energiát. Tudtuk, hogy ezt csak együtt tudjuk megcsinálni és ez így is lett! Elmondhatatlan érzés újra döntőben lenni, de még nincs vége, hiszen még két meccset nyerni kell!

Milyen érzéseket váltott ki belőled, hogy az Eger csapatát kaptátok ellenfélként a döntőben és milyen mérkőzésre számítasz?

– Az hogy nem a Fradit kaptuk az meglepő volt, hiszen a papírforma mellettük állt, de az Eger csapata kiszámíthatatlan. Képesek néha olyan meglepetéseket okozni amire senki sem számít, mint például most, hogy ők vannak a döntőben. Bajnokságban kétszer játszottunk ellenük egyszer mi, egyszer ők húzták be a meccset. Szerintem egy brusztos mérkőzés lesz, hiszen ez már a döntő! Itt már mindenki mindent beletesz ami maradt benne.

Szabó Niki nagyon várja már, hogy elkezdődjön a döntő

Milyen kulcsfontosságú tényezőkre helyezitek a hangsúlyt a győzelem elérésében és milyen hozzáállással álltok a döntőhöz, ha akár két, akár három mérkőzésen át tart?

Fontos, hogy kihasználjuk a gyorsaságunkat és hogy fegyelmezett védekezésünk legyen, de a legeslegfontosabbnak azt gondolom, hogy CSAPATKÉNT és EGYÜTT tudjuk ezt megcsinálni! Úgy gondolom, hogyha ezek teljesülnek, akkor van esélyünk a győzelemre. Azt, hogy hány fordulóra sikerül a döntő arra csak annyit mondanék reméljük, hogy csak kettő, de ha három akkor sincsen probléma. Lényeg ha három meccses lesz akkor se törjünk össze, hanem küzdjünk tovább.

Szabó Niki a 7-es sapkában játszik a mérkőzéseken

Hogyan készültök/készülsz a döntőre? 

Döntőre, amint megtudtuk ki az ellenfél a szokásos félkészüléssel készülünk. Videózáson és taktikai edzésen gyakoroljuk azt amik hozzájárulhatnak ahhoz, hogy nyerjünk. Bennem sok érzés kavargott mikor kiderült, hogy döntősök vagyunk, eleinte nem tudtam felfogni , de aztán realizáltam ezt most gyorsan felkell dolgoznom, hiszen már jön is a döntő! Minden nap tudatom magammal, hogy képesek vagyunk rá és így megyek le edzésre. Izgatott vagyok tényleg, már nagyon várom, hogy elkezdjük.


Dunaújvárosi Hírlap egy hosszú cikkben ír az egyesületről és a csapatról, valamint interjút is készített két saját nevelésű játékosunkkal, Sümegi Nórával és Somogyvári Lilivel.

„Sorozatban ötödik bajnoki döntőjére készül Mihók Attila csapata, az előző négy alkalommal a rendre győztes UVSE ellen játszottak, most kilenc év után újra vidéki finálé jön. A DFVE számára egy újabb lehetőség kínálkozik, hogy lezárja az elmúlt időszak ezüstkorszakát. Valljuk be, nem sokan fogadtak volna a szezon előtt arra, milyen eredményeket ér el az együttes. Mindezt egy olyan csapattal, amelyben a négy rutinos válogatott mellett csupa tehetséges, sikeréhes fiatal szerepel, közülük sokaknak ez az első ob I-es szezonja. Ennek ellenére immár sokadjára írt csodát ez az egymásért tűzbe menő, a vízben meghalni képes társaság.”


Ma is szükségünk van a hangotokra és a szurkolásra, ahogyan az egész szezon során. Gyertek és csináljunk együtt a hangulatot a Fabó Éva Sportuszodában. A mérkőzést élőben közvetíti a Duna World.

Hajrá CSAJOK! Hajrá ÚJVÁROS!