Támogasd a sikereinket!

támogatom

Indul a busz- fináléban az Újvárosi lányok

Vasárnap este a Fabó Éva Sportuszodában hazai közönség előtt játszva, hatalmas csatában sikerült megnyernie a DFVE női vízilabda csapatának a bajnoki elődöntő második mérkőzését az UVSE ellen. Annak ellenére, hogy hat játékos a mérkőzés végére kipontozódott, fantasztikus játékkal sikerült a győzelmet megszerezniük, és így bejutni a döntőbe.


DFVE-UVSE 10-8 (2-2, 3-2, 2-3, 3-1)

DFVE: Aarts – Sümegi 1, Horváth 1, Garda 2, Mahieu, Dobi 6, Szabó. Csere: Mucsy, Sajben N., Pál, Somogyvári, Pál, Kardos D., Jonkl. Vezetőedző: Mihók Attila.

UVSE: Magyari – Aubéli, Szücs, Baksa 1, Peresztegi Nagy 1, Faragó, Szegedi. Csere: Rybanska 1, Hajdú 3, Mácsai 2, Varró, Golopencza N., Irmes. Vezetőedző: Benczur Márton.

Gól emberelőnyből: 3/14, illetve 5/21.

Gól ötméteresből: 3/4, illetve 1/1.

Kipontozódott: Szabó (26. p.), Pál (27. p.), Somogyvári (28. p.), Hajdú (29. p), Garda (32. p.), Mahieu (32. p.), Rybanska (32. p.).
Kiállítva (végleg, cserével): Horváth B. (25. p.), Szegedi (30. p.).


Dunaújvárosi Hírlap a következőképpen írt a kiéleződött mérkőzésről:

Az első közel négy perc úgy pörgött lett, hogy Magyarinak nem kellett védenie, mert vagy a blokk hárított, vagy mellé ment a hazai kísérlet. Ellenben az UVSE első két támadására két emberelőnyt kapott, amiből a másodikat ki is használták, az elsőnél a lövés a kapufáról a gólvonal elé pattant. Aztán Dobi élt egy hazai emberelőnnyel és egyenlített. Nagy volt a csata, az UVSE támadásánál például kettős kiállítást ítéltek, aztán Mácsai szerzett gólt úgy, hogy Aarts beleért, de a bírók szerint túljutott a képzeletbeli vonalon a labda, amire a Mahieu által kibrusztolt ötméteressel felelt Dobi, 2-2.

Folytatta: A második negyedben is potyogtak a kiállítások, Aarts védett előnyből, majd Horváth bombázta szét a kapufát, egy nagyszerű védekezés után ismét a vezetésért támadhatott a DFVE, de Somogyvári távoli löketét leszedte Magyari, kolléganője viszont egy remek kimozdulással megszerezte a labdát a kontratámadás során. Aztán a megítélt hazai előnyel élve Sümegi az előző helyről már nem hibázott, 3-2. Nem sok támadás ment egyenlő létszámban, a nyolcadik újvárosi kiállítást – az ellenfél hétnél tartott ekkor – Hajdú használta ki és egyenlített. Bezzeg a saját kapufa egymás után kétszer védett Magyari helyett egy akció alatt, szerencsére a vendégek is elrontották a támadásaikat. Somogyvári parádés labdaszerzését nem tudta lövéssel befejezni a DFVE, a kontrából meg ötméterest harcoltak ki, amit Hajdú bevágott, ezzel fordult a meccs, megint az ellenfél vezetett, 3-4. A nagy napot kifogó Dobi azonban a blokkoló kezek erdeje alatt laposan a hálóba suhintotta a labdát, aztán Somogyvári pillanatai jöttek, megint remekül szerelt, aztán a támadás során büntetőt harcolt ki, amit Dobi magabiztosan lőtt be, egy perc alatt megint fordult az állás, 5-4. A „szokásos” emberhátrányt nem tudta góllal lezárni az Újpest, Aarts bravúrral védett, majd egy ide, egy oda kontrafault után a plusz kettőért mehetett a csapat, de Sümegi utolsó másodperces kísérletét Magyari kiszedte a léc alól.

A meccs végén Mahieu orrában egy gézlappal fogadta a gratulációkat

A harmadik negyedre nagyon összekapta a védekezését Mihók Attila csapata, sorra maradtak ki az újpesti lehetőségek. Aztán az egyik vendég akció során kívülről került be a labda az újvárosi kapuba, Aarts azonnal mutatta, hogy van egy lyuk a hálón, a játékvezetők végül nem ítéltek gólt. Garda aztán büntetőből kettőre növelte a hazai előnyt, majd a negyedik percben kettős emberelőnybe került az UVSE, elsőre még így is szereltek a lányok hősies védekezéssel, de a kipattanóból már betalált Mácsai, hiába álltak hárman a kapuba, 6-5. Kimaradt hazai emberelőny után újabb kiállítás jött, most Mahieu ellen – ekkor már ő volt az ötödik újvárosi, aki két hibával állt – Aarts óriásit védett, de a kipattanót Rybanska behúzta, Mihók Attila szerint két méteren belülről lőtt, a bírók szerint nem, aztán Hajdú révén megint fordult a meccs, 6-7. Horváth parádés ejtésével aztán az utolsó nyolc pernek is döntetlennel vágtak neki a lányok.

A záró felvonásban sorra vesztette el játékosait a hazai csapat, a lefújásig hat (!) játékos állt ki végleg, de az Újpest egyszerűen nem tudott gólt lőni az extázisban védekező újvárosiaknak, Aarts is sorra szállította a parádékat, nem csoda, ha a közönség állva tombolt. A vízben egyre öldöklőbb lett a küzdelem, a beragadt állást a parádézó Dobi egy kapufás bombával módosította, megint előnyhöz juttattva övéit, 8-7. Aztán három perccel a vége előtt megint Dobi villant egy megúszás után, az UVSE továbbra is képtelen volt gólt szerezni, ellenben Garda bevágott egy büntetőt, már hárommal mentek a hazaiak, Mihók Attila egy röpke örömsprintet vágott le, 10-7. Az Újpest belekapaszkodott az utolsó szalmaszálba másféllel a duda előtt Baksa góljával, ráadásul Szabó, Horváth, Somogyvári, Pál után Garda és Mahieu is megkapta harmadik kiállítását, hét mezőnyjátékosa maradt a csapatnak.


Tegnap este egy nagyon fontos meccsen a DFVE csapat hősi küzdelem árán megőrizte kétgólos előnyét. A mérkőzés lefújása után hatalmas örömrobbanás tört ki. Mihók Attila, vezetőedző hatalmas örömében hangosan üvöltve ünnepelte a győzelmet. Ezután az őrült örömtől vezérelve odarohant a szurkolók elé, és velük együtt kiabálta, hogy ÚJVÁROS, ÚJVÁROS! A lányok elképesztő teljesítményt nyújtottak a vízben, és nagyon boldogok voltak, hogy sikerült ismét legyőzniük a lilákat. A közönség hosszasan ünnepelte őket.

A DFVE szurkolók 

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón az UVSE csapatának vezetőedzője, Benczur Márton, valamint játékosa, Mácsai Eszter számolt be a mérkőzésről. A DFVE csapatától Mihók Attila vezetőedző és Dobi Dorina játékos értékelt, melyet itt tudtok megnézni.


 

A női csapat együtt ünnepel a szurkolókkal

A DFVE elsőként jutott be a döntőbe, ám még nem ismert az ellenfele, mivel a másik ágon a Fradi és az Eger csapata 1-1-re áll, és a találkozójukat május 10-én  rendezik. A döntő dátumai már ismertek, az első forduló május 13-án, a második forduló pedig május 17-én lesz, azonban a helyszín és a pontos időpont még nem került meghatározásra. Az azonban az már biztos, hogy a lányok és a DFVE szurkolók izgatottan várják a folytatást és hogy kiderüljön, ki lesz az ellenfelük a döntőben.

A képeket készítette: Ihász Martin/Dunaújvárosi Hírlap

Hajrá Csajok! Hajrá Újváros!