Támogasd a sikereinket!

támogatom

MOL Női OBI.: A győzelemtábla sima eredményt mutat – Vad Lajos értékel

Szombaton délután a DFVE női vízilabda csapata győzelmet aratott a tatabányai bajnoki mérkőzésen, mindössze négy gólt kapva. Ám az edző elégedetlen volt a csapat hozzáállásával.


Tatabánya – DFVE 4-13 (2-3, 0-3, 2-4, 0-3)

DFVE: Maczkó, Jonkl, Dobi 2, Mahieu 2, Szabó, Garda 1, Kardos D. 2. Csere: Eikel (kapus), Kardos L. 1, Horváth 2, Somogyvári, Pál, Sümegi 3, Karancsi. Vezetőedző: Vad Lajos. Statisztika


Vad Lajos gárdája már első támadásából megszerezte a vezetést, ám hiába volt eredményes Garda után Dobi is, a vendéglátók egy percen belül egyenlíteni tudtak (2-2). A folytatásban a védelmek remekeltek mindkét oldalon, de a negyed vége előtt nem sokkal Kardos Dominika is feliratkozott a gólszerzők közé, így az első szünetre 3-2-es dunaújvárosi fórral vonultak a felek. A második nyolc perc derekáig Sümegi előbb megúszásból, majd akcióból mattolta a hazaiak hálóőrét, majd a 14. percben Horváth is betalált centerből, vagyis a félidőhöz érve már 6-2-es előnynek örülhettek vízilabdázóink.

A harmadik negyed elején Zink büntetőjével szépített a Tatabánya, s bár Horváth azonnal válaszolt, a hazaiak harmadik góljának szerzője akcióból is betalált (4-7). Sokáig nem örülhettek ennek a vendéglátók, mert a játékrész hajrájához közeledve Sümegi már harmadik góljának örülhetett, majd Mahieu előnyből és egyenlő létszámban sem hibázott, így a záró nyolc percre már semmi izgalom nem maradt (4-10). Vízilabdázóink a tetemes előny ellenére sem vettek vissza a tempóból, s bár bő öt percig csak a védekezésükkel lehetett elégedett Vad Lajos, a mérkőzés véghajrájában Dobi mellett Kardos Dominika és Laura is gólnak örülhetett, így a mieink végül sima, 13-4-es sikerrel erősítették meg harmadik helyüket a tabellán – írja a Dunaújvárosi lap. 


Vad Lajos vezetőedző véleménye szerint az eredménytábla sima győzelmet mutat, de abszolút nem volt elégedett a csapatom hozzáállásával. Az értékelést a videóban tudjátok meghallgatni.


Folytatás szerdán Győr otthonában! Hajrá Csajok! Hajrá ÚJVÁROS!

Vad Lajos nyilatkozata (TVSE-DFVE)