Támogasd a sikereinket!

támogatom

MOL Női OBI: GYŐZELEM a bajnoki fordulón – Vad Lajos értékelt

Szerda este női vízilabda csapatunk lenyűgöző teljesítménnyel nyerte meg a BVSC-Zugló csapata elleni mérkőzést. Ezen diadalnak köszönhetően megszerezték második győzelmüket a bajnokságban. A mérkőzést még emlékezetesebbé tette, hogy minden játékos kivette a részét, hiszen a vezetőedző lehetőséget adott pólósainknak.

A BVSC elleni mérkőzésen mindenki lehetőséget kapott

BVSC-Zugló–Dunaújvárosi FVE 9–16 (2–3, 0–4, 2–4, 5–5)

DFVE: Maczkó – Kardos D. 3, Szabó, Kardos L. Garda 4, Mahieu 2, Dobi 1. Csere: Eikel (kapus), Horváth 4, Pál 2, Somogyvári, Jonkl, Lovász. Vezetőedző: Vad Lajos.

Gól emberelőnyből: 3/9, illetve 3/7.

Gól ötméteresből: 2/2, illetve 2/2.


„Ármai Zita kapufás gólja nyitotta a meccset, ami után a vendégek kettős emberhátrányba kerültek, de sikeresen kivédekezték, Urvári nem tudott élni a lehetőséggel. Aztán jött a fiatal Kardos Dominika, aki egyenlített, majd büntetőt harcolt ki, amit a BL-meccsen parádézó – kilenc találatot jegyzett – Garda Krisztina értékesített, így öt perc után a DFVE vezetett. A negyed Fekete és Pál gólváltásával zárult.
A második negyedet aztán alaposan megnyomták a dunaújvárosiak, a BVSC támadójátéka teljesen megakadt, nem találtak rést a védekezésükön. Szerencsére nem csak hátul remekelt a csapat, a nyolc perc alatt négy gólt lőtt Garda, Pál duplája és Dobi révén, ezzel is jelezve, ők a győzelemért jöttek Budapestre. A harmadik felvonás elején, több, mint tíz perc után Fekete büntetőből tudott végre eredményes lenni, 7-3, amire Kardos D. megúszás góllal, míg Garda egy újabb bevágott ötméteressel válaszolt, kialakítva újra az ötgólos előnyt, hogy aztán Horváth már az addigi legnagyobb különbséget, 10-3.  Jancsó aztán hazai szempontból végre élni tudott egy előnnyel, de erre is volt még a játékrészben újvárosi válasz, így a záró etapra semmilyen izgalom nem maradt. Az utolsó nyolc percben már kevésbé törődtek a felek a védekezéssel, a DFVE vezetése már kilencre hízott, amiből a BVSC kettőt le tudott faragni a lefújásig, de számukra ez kevés vigaszt jelentett.” – fogalmazott a duol.hu.


A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Horváth Brigitta pozitívan értékelt

Vad Lajos a mérkőzést követő sajtótájékoztatón a következőt mondta:

– Én is úgy érzem, hogy az egész mérkőzésen nagyon komolyan domináltunk. Ugyan itt három negyedik tartott részünkről a mérkőzés, mert utána becseréltem mindenkit. Mert megérdemli az egész heti munkája által, hogy csapatban kerüljön és játszon.

Folytatta: Az első három negyedben én úgy érzem, hogy maximálisan a mi akaratunk érvényesült védekezésben és támadásban is nagyon szép gólokat lőttünk – zárta a szót a vezetőedző.


A hétvégén hazai pályán folytatódik a MOL Női OBI forduló pontvadászata.

Hajrá CSAJOK! Hajrá ÚJVÁROS!