Támogasd a sikereinket!

támogatom

Nem maradtunk pont nélkül – csapatkapitány szépített

Szombaton hazai medencében fogadta a női vízilabda együttes a Szentest. A meccsen 8–6-ig úgy tűnt, ha nehezen, de megnyerik ezt a meccset a lányok, azonban az utolsó negyedben fordított a Szentes. Az egy pontot Garda kilenc másodperccel a vége előtt lőtt góljával mentette meg.

A DFVE együttes továbbra is a tabella 2. helyén áll            Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő/ Dunaújvárosi Hírlap

DFVE–Valdor Szentes 9–9 (2–1, 2–2, 4–3, 1–3)
DFVE: Maczkó – Dobi 3, Horváth, Szabó, Garda 4, Sümegi 2, Kardos D. Csere: Jonkl, Sajben, Mahieu, Somogyvári, Pál. Vezetőedző: Mihók Attila.
Szentes: Füsti – Varga 2, Mácsai 1, Dankina 1, Samsonova 1, Bicskei, Bonca 4. Csere: Horváth, Dobos, Korom. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Gól emberelőnyből: 0/7, ill. 4/5.
Gól ötméteresből: 2/2, ill. 0/0.


Mihók Attila a meccs után a sajtótájékoztatón elmondta, a szezonban több olyan meccset játszanak, ahol egyértelműen lassítja az ellenfél a játékukat, a Szentes ezt jól megoldotta, ami az esélyük volt, azt megragadták.

– Abból adódóan, hogy kicsit magas az elvárás az elért eredményeink alapján, próbálom a győztes és jól sikerült meccsek után is hangsúlyozni, nem érzem úgy, kész csapat vagyunk, ami szombaton és korábban is meglátszott. Csak akkor a rutinos játékosok át tudták billenteni a fiatalokat a nehéz pillanatokon, most ezt nem történt meg. Meg kell tanulni kezelni azt a helyzetet, amiben vagyunk, ha nem vezetünk négy góllal a negyedik percben, akkor is higgadtnak kell maradni támadásban és megtalálni a lehetőségeket. Bizonyos posztokon könnyen meginog az önbizalom, és utána elkezdünk túlkombinálni, vagy alibizni bizonyos helyzeteket. S ha ezekből nem lesz gól, akkor ez csak tovább fokozódik. Ahogyan egy győzelmet fel kell tudni dolgozni, akkor egy nem jól sikerült találkozót is. Szerdán jön az Eger-meccs, talán újra leér a lábunk a talajra, s megint tudunk arra koncentrálni, fel kell vállalni a felelősséget. S azt is, ez a találkozó sem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna, de nagy baj lenne, ha tragédiaként élnénk meg. Amennyiben jól játszunk a továbbiakban, és újra hozzuk a vagányságot, akkor azt mondom, ez jókor jött figyelmeztetés volt – mondta. – írta a duol.hu

Csapatkapitány, az utolsó pillanatban szépített                  Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő/ Dunaújvárosi Hírlap

Somogyvári Lilien, a DFVE játékosa, a Facebook oldalunkon közzétett összefoglaló videóban elmondta, nem biztos abban, hogy az elképzeléseik szerint alakult a mérkőzést.

– Jó felkészülési meccsnek indult. Sajnos nem sikerült minden helyzetben azt megvalósítani amit mi szerettünk volna, de úgy gondolom az utolsókig küzdöttünk!


Ezzel a döntetlen mérkőzéssel a DFVE női együttes továbbra is a tabella 2. helyén áll, 34 ponttal.

Szép volt LÁNYOK! Hajrá ÚJVÁROS!