Támogasd a sikereinket!

támogatom

Női OB I: Garda nélkül is, nagyot játszott a csapat

Szombaton idegenben a zöld-fehérek otthonában Garda Krisztina nélkül ugrottak vízbe vízilabdásaink. A listavezető Fradit Vad Lajos vezetésével pólósaink megszorongatták, és akár csak ősszel 9-8-ra hozták le a mérkőzést. Ezzel az eredménnyel – mivel a BVSC legyőzte szombaton a Győrt – a negyedik helyre kerültünk.

A rangadón Dobi Dorina három gólt lőtt

FTC  – DFVE 9–8 (3–2, 2–2, 4–2, 0–2)

Ferencváros: Neszmély – Pőcze 1, Bonca 1, Gurisatti 4, Dömsödi 1, Leimeter, Vályi V. 2. Csere: Máté Zs., Farkas, Felkai, Kuna Sz., Gerendás M., Tóth Csabai. Vezetőedző: Gerendás György.

DFVE: Maczkó – Jonkl 2, Dobi 3, Szabó 1, Mahieu, Kardos D 1. Csere: Kardos L., Sümegi 1, Pál, Somogyvári. Vezetőedző: Vad Lajos.

Gól emberelőnyből: 5/15, illetve 2/9.

Gól ötméteresből: 0/0, illetve 1/1.


A házigazda alaposan bekezdett, bő két perc elteltével már kétgólos előnyben volt, aztán erre még egyet rá tudott tenni. Az újvárosiak csak az első játékrész utolsó percében ébredtek, akkor viszont Dobi Dorina duplázott, amivel csapata is egyből visszajött a meccsbe. A másodikban folytatta az üldözést a DFVE, de az egyenlítés nem jött össze, nem úgy a harmadik negyedben 5–5-nél, amikor szintén Dobi volt az elkövető. 6–6 után robbantott a Fradi, a négyig jutó Kurucz-Gurisatti Gréta kétszer, Vályi Vanda egyszer köszönt be ekkor, plusz hárommal érkezett meg az utolsó negyedre a Ferencváros. Ott viszont megtorpant, sőt gólt sem szerzett, miközben a vendégek egyetlen találatra zárkóztak 140 másodperccel a vége előtt. Ezután még kétszer támadhatott az egál reményében a Dunaújváros (egyszer emberelőnyben), ám nem tudott élni a lehetőséggel, és akárcsak ősszel, úgy tavasszal is egygólos vereséget szenvedett az FTC-Telekomtól – fogalmazott a Magyar Vízilabda Szövetség. 


Vad Lajos szerint nagyot alakítottak a lányok!

A DFVE együttes csapatkapitánya a mérkőzésre átöltözött, de nem szállt vízbe, ennek okáról ő maga beszélt:

– Kisebb gyulladás okozza a problémát a vállamban. Így a következő heti, BVSC elleni meccsre próbálom összeszedni magam, mert a négy közé jutásért az sokkal fontosabb lesz. Ami a csapatot illeti, nagyon büszke vagyok rájuk, remek teljesítményt nyújtottak, a védekezésbe szívüket, lelküket beletették, emiatt támadásra nem maradt annyi energia. Főleg, hogy hárman kipontozódtak és én sem tudtam segíteni. Szóval, le a kalappal mindenki előtt – mondta.


A bajnokság állása

Folytatás szerdán a dunaújvárosi uszodában BVSC együttese ellen!

Szép volt Csajok! Büszkék vagyunk rátok!