Támogasd a sikereinket!

támogatom

NŐI OBI.: A 2023-as év utolsó bajnoki fordulóját győzelemmel zártuk

Szerda este 19 órakor került megrendezésre a 2023-as év utolsó bajnoki fordulója Szeged együttes ellen. A mérkőzés a papírforma szerint zajlott, könnyed győzelemmel tartották itthon pólósaink a három pontot.

A szegedi mérkőzés elleni keretbe helyet kapott Erdélyi Janka és Karancsi Réka is. 

DFVE – Szegedi VE 18-7 (3-2,7-1,5-1,3-3)

DFVE: Garda 6, Szabó 4, Kardos L. 3, Dobi 3, Jonkl 2


A mérkőzést követően a sajtótájékoztatón Vad Lajos elégedetten értékelt, és úgy vélte, hogy az egész mérkőzésen az ő akaratuk dominált.

– Az elején még mindenki bírja, mikor mi játszunk a Sabadellel, tehát fordított helyzetben akkor mi is bírjuk az elején. Pont azért van 4×8 perc, hogy az igazság kiderüljön.

Kiemelte, hogy a fiataljai nagyon jól helytálltak köztük Kardos Dominika is, aki elmondta, hogy nagyon szeret az ikertestvérével Laurával együtt játszani.

– Hiába nem beszélünk egymással, sokszor érezzük hogy mit szeretne a másik vagy ha félszemmel látom, akkor tudom hogy odaadhatom neki mert ő belövi.


A Dunaújváros a középső két negyedben ledarálta a szegedieket, ebben a fázisban tízzel volt jobb a női együttesünk (12-2), Garda Krisztina hat góllal zárta az összecsapást. Az Európa-bajnokság és a világbajnokság miatt legközelebb február 28-án szurkolhatunk ismét a lányainknak női OB I-es mérkőzésen.

Az FTC Telekom 8 mérkőzést már letudott és 21 ponttal az 1. helyen áll. Az UVSE és DFVE együttes 15-15 ponttal a második helyen, azonban pólósaink hét mérkőzést játszottak le az UVSE pedig egyel kevesebbet.

Hajrá CSAJOK! Hajrá ÚJVÁROS!

Következik szombaton a Bajnokok Ligája forduló ALIMOS csapat ellen.