Támogasd a sikereinket!

támogatom

A DFVE leányok kipróbálhatták magukat a nemzetközi mezőnyben

A DFVE leány csapatunk, -2008/2009-es születésű – múlt héten Szerbiába, Becsére utazott,  ahol részt vett Čika Pišta Mesaroš, emléktornán.

A torna megnyitója Forrás: waterpolo.becej

Brávik Henrietta a lányok edzője, a következőket mondta el a kint töltött napokról:

-Egy nagyon erős, nemzetközi mezőnyben tudtuk magunkat megmérettetni. A három nap, öt harcos és kemény mérkőzést játszottunk, aminek a legjobb eredménye egy döntetlen lett. A meccseken túl sok közös programmal múlattuk az időt – tette hozzá. Sokat tanultunk ebből a tornából, reméljük a jövőben is kapunk ilyen meghívást, aminek szívesen teszünk majd eleget-zárta az edző a szót.

A mérkőzés előtt bemelegítenek a leányaink

A tornáról Erdélyi Jankát a DFVE leány játékosát is kérdeztük, aki így fogalmazott:

-Az eredményeket ha megnézzük, nem feltétlenül jó játékot tükröznek, de mi a maximumot nyújtottuk. Sokat fejlődtünk, összeértünk mint csapat és örülünk, hogy kipróbálhattuk magunkat a nemzetközi mezőnyben. Megismerkedtünk a várossal, nagy sétákat tettünk, a közös sütizés se mard el, a szálláson pedig társasjátékozással töltöttük az estét. Mindezen programok mellett, természetesen kilátogattunk a mérkőzésekre, a döntőt pedig nem hagytuk ki. – tette hozzá


Az esemény 2023.02.-04. között zajlott, melyet a 2008-as és fiatalabb korosztályú lányok részére szerveztek. A torna résztvevői, A csoport: Olympiacos, Barceloneta, St Andreu, Germany B csoport: Zaragoza, Dunaújváros, Hovátország, Szerbia


A leány csapatunk a Magyar Országos Bajnokságban jelenleg az 5. helyen áll, 9 ponttal. Az alapszakasz 12. fordulója február 05.-én lesz a Ferencváros csapata ellen.

Korábbi cikk a tornával kapcsolatban itt olvasható!