Támogasd a sikereinket!

támogatom

Nehezen indult az év

A DVG Zrt. december 18-tól részlegesen bezárta a Fabó Éva Sportuszodát. A fenntartó ezt részben azzal indokolta, hogy az úgymond karácsonyi időszakban csökkenő vendégszám mellett nem gazdaságos a működtetés írta a duol.hu. A nyitást  január 3-ra tervezeték, ami mind tudjuk nem történt meg.

A mielőbbi nyitást szorgalmazta Koszi Ferenc, a DFVE elnöke, aki január 4-én levelet írt a város vezetőinek, melyben ez állt:

DFVE elnöke, Koszi Ferenc Fotó: Laczkó Izabella

„Ennek fényében, és a 2022. decemberi megállapodásunk értelmében – miszerint a december végi bezárást toleráljuk a január 3-i nyitáshoz megtakarítandó pénzeszközök reményében – kérem szíveskedjenek sportolásra alkalmassá tenni a Fabó Éva Sportuszodát a lehető leghamarabb! A legmagasabb európai ligában egyedüli magyarként továbbjutott női csapatunk felkészülése szempontjából ez létfontosságú. Ezzel párhuzamosan a prognosztizált 48 ezer Ft/GJ helyett az aktuális ár 21 ezer Ft/GJ lett, ami a fűtési költségek nagyságrendekkel kisebb emelkedését eredményezi. Az elektromos berendezések pedig most is folyamatosan üzemelnek.”

Ehhez csatolta Madaras Norbertnek, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökének nyilatkozatát miszerint a Sportért Felelős Államtitkárságtól az MVLSZ kérte az uszoda fenntartását segítő, vissza nem térítendő működési célú támogatás folyósítását a első negyedévre, az év végivel megegyezően.

Elnökünk, Köszi Ferenc levelének közzététele után jelentkezett Barta Endre alpolgármester, akivel a péntek délutáni egyeztetések után abban maradtak, hogy elkezdik felfűteni a medencéket és hétfőn január 9-én a sportolók visszatérhetnek az uszodába.

Az egyeztetések után, a hétvégén sikerült az előírásoknak megfelelően felfűteni a medencéket, így a megbeszélt, hétfői napon örömmel ugrottak a vízbe a DFVE sportolói.

Természetesen attól, hogy a Fabó Éva uszoda kapuin lakat volt, a felnőtt női csapat számára nem állhatott meg a munka. Mihók Attila együttese a két ünnep között és múlt héten is Fehérvárra ingázással tudta megoldani az edzéseket, de a héten ott már nem kaptak volna időpontot. Így akkor már Enyingre kellett volna járniuk, ami még további pluszköltségeket rótt volna a klubra, arról nem is beszélve, hogy a teljes utánpótlás – közel ezer tag – edzéslehetőség nélkül marad volna.

Eger együttes elleni edzőmeccs  Fotó: Eger Vízilabda Klub

A felnőtt női csapat részére még nem történt meg az év első hazai medencés edzése, mivelhogy a nyitás napján a fővárosba utaztak, ahol is edzőmeccset játszottak az UVSE csapata ellen. A lejátszott meccs után az egri együttest látogatták meg velük folytatták az edzőmeccs sorozatot.

Szabó Nikolett

Szabó Nikolett, a felnőtt női csapat játékosa elmondta, hogy az edzőmeccseket az uszoda helyzete miatt is tervezték, de emellett remek lehetőséget nyújt, mint gyakorlásban, felkészülésben az elkövetkező fontos meccsekre.

Elsősorban most a csapat fiatalabb tagjainak szeretnénk segítséget nyújtani a meccsekkel, hogy minél magabiztosabban álljanak az előttünk álló mérkőzésekhez. Az edzőmérkőzés mindhárom csapat számára fontos, hiszen ők az Euro Kupára készülnek, a mi jelenlegi célunk pedig, a régebbi állapotunk visszaszerzése – tette hozzá.

 

A DFVE női együttes ma indul haza Egerből és otthon hazai medencében készül tovább,  hiszen január 21-én folytatódik a bajnokság, akkor a Tatabányát fogadják. S van még egy elhalasztott meccsük decemberről a Bajnokok Ligája-szereplés miatt a Fradival szemben, ami február 8-án lesz. A BL-ben egyedüli magyar csapatként óriási bravúrral a legjobb nyolc közé jutó együttes a spanyol Mediterranival február 11-én idegenben, majd február 25-én itthon vívja a negyeddöntős párharcot.


A mai hírek alapján, hétfőtől a DFVE úszásoktatás számára és a kis vízilabda előkészítő csoportok részére is használható lesz az uszoda!