Támogasd a sikereinket!

támogatom

A jó sorozat folytatódik

Az E.ON Női OB I. 6. fordulója szombaton 17.00 órakor a Szőnyi uszodában zajlott. A női pólósaink a BVSC együttesével találkoztak.

A mérkőzést a lányaink 6-4-re megnyerték, ezzel pedig folytatják a kiváló szereplésüket. A találkozón kevés gól született, viszont egy szép mérkőzést láthattunk.


BVSC–DFVE 4–6 (0–1, 1–2, 1–1, 2–2) 

BVSC: Kakas – Ármai, Mészáros 1, Urvári, Kolarova 1, Gémes 2, Kenderes. Csere: Fekete, Tóth, Dobos, Batizi, Kele. Vezetőedző: Stieber Mercedes.
DFVE: Aarts – Jonkl, Mahieu, Szabó, Garda 3, Mucsy, Sümegi 2. Csere: Dobi 1, Horváth, Pál, Kardos D., Sajben N. Vezetőedző: Mihók Attila.
Gól emberelőnyből: 0/5, illetve 3/5.
Gól ötméteresből: 0/0, illetve 2/2.


Az első negyed nagy része csak a kihagyott helyzetekről szólt, jól zárt mindkét védelem. Aztán Sümegi emberelőnyös gólja megtörte a csendet. A második negyed elején megint ő volt eredményes, majd Garda. A folytatás megint csak a kimaradt lehetőségekről szólt, aztán a félidő előtt a BVSC is meglőtte a gólját, 1–3. Garda büntetőből visszaállította a háromfás előnyt, amit hét percnyi újabb gólcsend követett, végül Mészáros megúszásból vette be a remeklő Aarts hálóját a negyed vége előtt. A forgatókönyv alapján a záró etap elején ismét visszaállt a különbség Dobi emberelőnyös találatát követően. Most viszont nem késett ennyit a BVSC válasza, egy újabb megúszást már kihasznált Kolarova. Miután a Horváth által kiharcolt ötméterest újfent bevágta Garda, ezzel el is dőlt a találkozó.

A kevés gólhoz a védekezések hatékonysága mellett a két kapus is hozzájárult, Kakas a kiváló hatvanhárom, amíg Aarts az egészen parádés hetvennyolc százalékos eredményességgel zárt – írta a duol.hu

Fotó: BVSC- DFVE végeredmény

Mihók Attila a sajtótájékoztatón elmondta, hogy kevés időt fordítottak a felkészülésre.

Videózással próbáltuk kiszűrni azokat a dolgokat amiből a BVSC ránk nézve veszélyes lehetett.  Ami a mérkőzésen tulajdonképpen működött is.  A vezetőedző a támadójátékot lassúnak tartotta, melynek okát a játékvezetési stílusban látta, ám kihangsúlyozta, hogy ezzel egyet tud érteni, csak nem ez a megszokott. Majd így zárta a szót – Nagyon örülünk a három pontnak mert így lett értelme az Eger elleni győzelmünknek. A teljes sajtótájékoztató a BVSC – Facebook oldalán nézhető meg.

Erdélyi Hédi a Facebook oldalunkon megosztott mérkőzés összefoglalóban elmondta – Gólszegény mérkőzést játszottunk. Nehezen törtük fel a BVSC zónáját, de hátul szerencsére jó és összeszedett védekezést tudtunk bemutatni. 


A lányok jövőhéten Olaszországba utaznak, ahol is pénteken folytatódik a Bajnokok Ligája.

BL – DFVE meccsnaptár

A Bajnokok Ligája mérkőzéseket a LEN TV tudjátok követni.

Hajrá LÁNYOK! Hajrá ÚJVÁROS!