Támogasd a sikereinket!

támogatom

BENU Női MK: Bronzérmes a DFVE női együttes

Vad Lajos irányításával a DFVE női vízilabda csapatunk szép teljesítményt nyújtott a péntek esti Magyar Kupa elődöntőjében, büszkén és becsülettel képviselve klubunkat. A Ferencváros játékosai tapasztalatukkal nyerték meg a mérkőzést, 11-7 arányban, 4 góllal kerekedtek felül a kitartóan küzdő játékosainkkal szemben. A csapat megteremtette a lehetőségeket a gólszerzéshez, minden percig kitartóan küzdött, még az utolsó pillanatokban sem adta fel. A mérkőzés után a vezetőedző és a csapatkapitány pozitív visszajelzést adtak, elismerve, hogy nincs okuk szégyenkezni.

A küzdeni akarás Horváth Brigitta arcán is egyértelműen látszódott. Forrás: MVLSZ/ Kovács Anikó

Ferencváros – DFVE 11-7 (3-2, 4-3, 2-2, 2-0)

Ferencváros: Neszmély – Pőcze, Farkas, Gurisatti 3, Leimeter 3, Tóth-Csabai 2, Vályi 1. Csere: Kiss A. (kapus), Máté, Bonca, Kuna 2, Dömsödi, Felkai, Nagy L. Vezetőedző: Gerendás György.

DFVE: Maczkó – Kardos L. 1, Szabó, Garda 4, Mahieu, Dobi, Horváth 1. Csere: Kardos D., Somogyvári 1, Pál, Jonkl. Vezetőedző: Vad Lajos.

Gól emberelőnyből: 5/11, illetve 2/12.

Gól ötméteresből: 1/1, illetve 0/0.


Maczkó Lilla ezen a mérkőzésen is bravúrosan védett Forrás: MVLSZ/ Kovács Anikó

A mérkőzést követően Vad Lajos a M4 sportnak így nyilatkozott:

Igen, az emberelőnnyel voltak nagyon nagy gondjaink, nagyon sok a fiatal. Ilyen hőfokú mérkőzésen kell nekik pallérozódniuk. Én úgy érzem, hogy becsülettel helytállt a csapat és azt azért ne felejtsük el, hogy a Ferencváros elég komplett társaság.

A vezetőedző hozzátette, hogy bár a pólósok 11 gólt kaptak, elégedett volt a védekezéssel, ugyanakkor a támadásban hiányérzete volt.

– Abszolút reális az eredmény, nem kell szégyenkeznünk. 


Somogyvári Lilitől egy nagyon szép, könnyed gólt láthattunk Forrás: Nemzeti Sport/Koncz Márton

Csapatkapitány, Garda Krisztina is a nyilatkozatában kiemelte szintén, hogy szégyenkezni valójuk nincs, hiszen már egy előrelépés, hogy megteremtették a lehetőséget a gólszerzéshez.

 -Ennek a csapatnak a fele még nem játszott még úgy Magyar Kupa elődöntőt, hogy érdemben is hozzá kellett volna tennie. Ettől függetlenük, azt gondolom, hogy használhattunk volna ki több emberelőnyt, de voltak jó védekezéseink és voltak szép támadásaink. Nem adtuk fel az utolsó pillanatig sem.


A győzelem nem jött össze, attól függetlenül látszik a tendencia, a lányok nagyon jó úton járnak. Szükség van még egy kis időre, hogy a fiatal játékosok még tapasztalatot gyűjtsenek és hogy felépüljön az együttes.

Büszkék vagyunk rátok! Hajrá ÚJVÁROS!