Támogasd a sikereinket!

támogatom

BL: A Rómába utazó csapat és a szakmai stáb

Kedden este a Fabó Éva Sportuszodában tartottunk nyilvános sajtótájékoztatót, mely keretein belül egy fontos bejelentést tettünk. Mihók Attila, akit mindenki csak „Mihi” néven ismer, hosszú és felejthetetlen 25 év után távozik a női együttesünk vezetőedzői székéből. Szinte lehetetlen szavakkal kifejezni, milyen jelentőséggel bír edzői munkássága az egyesület életében. Minden tisztelettel és hálával gondolunk rá, és természetesen gratulálunk neki az új szövetségi kapitányi pozíciójához.

A női együttesünk új szakvezetője Vad Lajos lett, aki már másfél éve dolgozik a felnőtt női csapattal. Ez az időszak rendkívül előnyös számunkra, hiszen nem kell mostantól ismerkedniük a egymással. Bár Vad Lajosnak vannak más elképzelései, de arra most nincs idejük, hogy száznyolcvan fokos fordulatot vegyen a játékuk, bár mostanáig is elég jól működtek a taktikáik. A stáb további tagja Fülöp Tibor (másodedző) Kardos Krisztina (kapusedző)  Kovács József (úszóedző) és új erőnléti edző Hegyi Ádám erősíti a csapatot.

A 2023/2024 felnőtt női csapat és a szakmai stáb egy része Felső sor: Vad Lajos, Somogyvári Lili, Szabó Nikolett, Eikel Anna, Geraldine Mahieu, Maczkó Lilla, Pál Réka, Lovász Luca, Fülöp Tibor és Kardos Krisztina Alsó sor: Kardos Laura, Horváth Brigitta, Dobi Dorina, Garda Krisztina, Jonkl Csenge és Kardos Dominika (képről hiányzik Kovács József és Hegyi Ádám)

A DFVE pólósaink már csütörtökön reggel elutaztak Olaszországba, ahol kezdetét vette a Bajnokok Ligája D csoportjának selejtezőköre. A lányokat két francia csapat, a Lille és a Nancy, valamint a spanyol Sant Andreu és a házigazda SIS Roma várja. Pénteken délelőtt a spanyolokkal kezdenek, majd este a Lille ellen lépnek pályára. Szombaton a Nancy csapatával mérkőznek meg, vasárnap pedig a házigazda SIS Roma ellen zárul a csoportkör, ahol az első három helyezett jut tovább.

DFVE meccsnaptára a Bajnokok Ligáján, D csoportkör

A csapatkapitány, Garda Krisztina a sajtótájékoztatón a következőt nyilatkozta:

– Amennyiben a legjobb tudásunk szerint játszunk, és mindent beleadunk, akkor bízom benne, hogy sikerül továbbjutnunk.

Garda úgy gondolja, hogy elsősorban a szurkolói támogatásra van most szükségük, amit mi természetesen megadunk nekik.

Szurkolj velünk együtt! A mérkőzések a LEN TV-n nézhetőek!

Hajrá CSAJOK! Hajrá ÚJVÁROS!