Támogasd a sikereinket!

támogatom

BL: hajrá Lányok, hajrá ÚJVÁROS!

Ma, 17.00 órakor megszól a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágó sípja, a spanyol Mediterrani csapatát fogja a Női együttesünk.
Óriási lehetőség előtt állnak a lányok, négygólos előnyel indulnak.

A lányok az elmúlt 1.5 hétben, két bajnoki mérkőzést is játszott. Egy hete, Szentes elleni döntetlent, majd a héten szerdán Egerrel szembeni  egygólos vereséget szenvedett.


A vezetőedző, a duol.hu-nak így fogalmazott:

– A Szentes-meccs egy dekoncentrált teljesítmény volt, szerdán pedig egy góllal kaptunk ki, itthon meg mi nyertünk eggyel az Eger ellen. Pont erről beszéltem végig, hogy mindenki a fejét fogja, meg hullámvölgyet emleget, de összességében arról van szó, egy góllal ők nyertek, Szilágyival, Czigánnyal és Parkessal, világszinten jegyzett játékosokkal. Ez nagyon nagy veszély, ez a csapat nem bírja el ebben a szezonban sem, hogy ilyen vereség után hullámvölgyekről beszélnek, meg mindenki szomorú, miközben a szezon elején lehet, aláírtuk volna azt is, ha minden rangadónkat csak egy góllal veszítjük el. Eddig is nagyon féltem ettől, és azért mondtam sokszor, hogy persze örülök a győzelmeknek, de mi van, amikor nem nekünk pattan be a labda a végén, akkor mindenki felvágja az ereit? Fontos tudni, hogy Egerben az első negyedben Garda Krisztina megsérült, nem is tudta folytatni. 

– Szilágyi Dorottya egy lövésnél – nem tudjuk pontosan miként – a lendítő karjának könyökével fejen találta Krisztát. Agyrázkódás gyanúja merült fel, ezért nem mertük visszarakni. Így veszélybe került az is, hogy szombaton egyáltalán tud-e játszani. Szóval, sokkal kevésbé zavar az egri vereség, mint az ő sérülése. 

BL: 1 forduló, akciókép

Arra a kérdésre, hogy Mihók Attila mire számít a Mediterrani csapatától a hátránya miatt, így válaszolt a Dunaújvárosi lapnak:

Fontos lesz, hogy a védekezésünk mennyire áll össze, mert Egerben ez bizony nem volt jó. Az első meccs értékelésénél és elemzésénél láttuk, hogy a negyedik negyedben a fejünkön jöttek át a spanyolok. Az biztos, úgy érkeznek Dunaújvárosba, hogy mindent feltesznek egy lapra, és őrült tempót fognak diktálni. Így akár nagyon hamar eltüntethetik a különbséget, de ha esetleg így alakul, akkor sem szabad megremegni a kezeknek. Meccset kell játszani, és nem számolgatni, hogy mennyi még az előnyünk mondjuk öt perccel a vége előtt, és csak húzzuk ki valahogy, mert akkor hattal kikapunk. Azt lehet, hogy nyílt sisakkal neki kell állni a harcnak, aztán a végén összeadjuk az eredményeket. Ami a játékvezetést illeti, nem akarok semmit elkiabálni, de amilyen bíráskodást a hazai bajnokságban kapunk, attól csak jobb lehet. Akármi is lesz a vége, nem fogok beugrani a medencébe, de egyet megígérek: bárhogy is, de jól jövünk ki a párharcból, megiszom egy fröccsöt. 

                        A győztes mérkőzést követő csapatkép

Dobi Dorina, a DFVE játékosa, a Facebook oldalunkon közzétett beharangozó videóban elmondta,

” Két héttel ezelőtt, Barcelonaban játszottunk és 4 gólkülönbséggel győztünk. De most nagyon jó és szoros meccset várok, mivel nagyon jó csapat. Kihasználnám az alkalmat, hogy mindenkit meghívjak, hogy jöjjön nézni a meccset és szurkoljon nekünk”

Az utóbbi évek egyik legfontosabb hazai mérkőzése következik! Töltsük meg ma a Fabó Éva Sportuszodát.

A mérkőzést élőben a LEN TV tudjátok követni.

Hajrá LÁNYOK! Hajrá ÚJVÁROS!