Támogasd a sikereinket!

támogatom

BL: Hatalmasat küzdöttek, joggal jár a dicséret és a vastaps

A szombaton hazai medencében megrendezett Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában a DFVE női vízilabdázói a címvédő spanyol Sabadell csapatát fogadták. Bár a mérkőzést a vendégek nyerték, büszkén hagyhatták el vízilabdázóink a medencét.

Vad Lajos vezetőedző: Ezúttal igazi csapatként alkottak a lányok kiemelkedőt.

DFVE-Sabadell 8-9 (2-3, 2-2, 2-4, 2-0)

DFVE: Maczkó – Garda 2, Kardos D., Szabó, Kardos L. Mahiueu 2, Dobi 3.  Csere: Somogyvári, Horváth, Pál, Jonkl 1, Lovász. Eikel (kapus). Vezetőedző: Vad Lajos.

Sabadell: Ester R. – Leiton, Garcia Godoy, Ortiz M. 1, Gonzalez 3, Giustini 4, Van der Sloot. Csere: Ortiz R. Keuning, Casado, Forca 1, Jurado, Carrasco (kapus),  Vezetőedző: David Palma Lopera


Maczkó Lilla kapusteljesítménye és a védekezés szenzációs volt.

Az MVLSZ a találkozóról így írt:

„A hazaiak végig becsülettel tartották a lépést a rendkívül erős ellenféllel és akkor sem estek kétségbe, amikor a második negyedben kettővel ellépett a spanyol gárda. Sőt, még ebben a periódusban összejött az egyenlítés, viszont az utolsó másodpercben betalált a Sabadell, amely így egygólos előny birtokában fordulhatott a második félidőre. A harmadik etap aztán nem úgy sikerült, ahogy a hazaiak szerették volna és a spanyolok villámgyors három találattal meg tudtak szökni, de nem adták fel az újvárosiak, akik az utolsó kilenc percben lenullázták a bajnokot! Ezzel együtt viszont a négygólos deficitből csupán hármat tudtak ledolgozni a házigazdák, és bár még volt esélyük az egálra az utolsó támadásnál, a Sabadell ezt ki tudta bekkelni és három ponttal távozott.”


Nem sokan gondolták volna előzetesen, hogy a mérkőzés utolsó másodperceiben az uszoda közönsége állva tombol azért, hogy a dunaújvárosi csapat döntetlenre – és aztán büntetőkre – hozza a mérkőzést. Pedig így történt, miután a DFVE szezonbeli eddigi legjobb, kimagasló teljesítményét nyújtotta – írta a Duol.hu. 

A szurkolók utolsó másodpercben is állva tapsolva bíztatták a lányainkat.

Vad Lajos vezetésével női vízilabda csapatunk a medencében hatalmas elszántsággal küzdött, egy másodpercre sem adta fel. A csapat minden pillanatában sugárzott a harci szellem, és ezt a lelkes szurkolók is érezték. Hangjukkal és tapsukkal a lányok mellett álltak. Egyértelmű, hogy lenyűgöző teljesítményt nyújtottak, hiszen a címvédő csapatot megszorongatni és kilenc gólon tartani elképesztő eredmény.

BÜSZKÉK VAGYUNK RÁTOK! Hajrá CSAJOK! Hajrá ÚJVÁROS!

Köszönjük, hogy velünk tartottatok és együtt szurkolhattunk a lányainknak. Folytatás november 25-én!