Támogasd a sikereinket!

támogatom

BL: Hősiesen helytálltak

A női vízilabda Bajnokok Ligája spanyolországi döntőjének péntek esti elődöntőjében a női együttesünk hősiesen küzdött a spanyol Mataro ellen. Végig fegyelmezett játékkal és hatalmas eltökéltséggel játszottak, azonban végül háromgólos vereséget szenvedtek. Mihók Attila vezetőedző csapata szombaton az olasz Cataniával játszik a harmadik helyért.

Fotós: Derencsényi István

Mataro – DFVE 12-9 (3-1, 4-3, 3-2, 2-3)

Mataro: Sanchez – Avegno 1, Gual, Keszthelyi 2, Sevenich 3, van de Kraats 1, Espar 3. Csere: Morell 1, Cambray 1, Nogue, Bertran, Claveria.

DFVE: Aarts – Jonkl, Dobi 2, Garda 2, Mahieu, Sümegi, Horváth 4. Csere: Sajben N., Szabó 1, Pál, Kardos D., Somogyvári.


Dunaújvárosi Hírlap a következőként írt a mérkőzésről:

Remekül kezdte a meccset a Dunaújváros, az első emberelőnyt egyből Garda váltotta gólra, aztán Aarts több bravúrja után, a BL góllövőlistáját vezető honfitársa, van de Kraats kísérletét is kikapta, nem sikerült növelni az előnyt, hogy három és fél perc után az első magyar kiállítást kihasználja a spanyol alakulat. Aztán Keszthely villant és Espar helyezett a hálóba egy büntetőt, miközben a magyar támadások eredménytelenek voltak a negyed végéig. A folytatásban sem talált utat a kapuba a DFVE, ellenben Sevenich csavarja és Espar lökete után kicsit megijedhettünk, a Mataro megroppantja az újvárosiakat. Azonban Mihók Attila csapatát nem ilyen fából faragták, 5-1 után Garda jelentkezett egy bombával – a távoli lövőinket a spanyolok végig próbálták kivenni a játékból –, aztán Dobi szélről volt eredményes, közte meg Aarts mutatta meg, miért ő az egyik legjobb kapus a sportágban, hogy aztán 6-4 után is elismerősen csettintsünk, majd bosszankodjunk azon, Sevenichet nem tudtuk tartani, már harmadszor volt eredményes.

Fotós: Derencsényi István

A térfélcsere után Espar és Szabó gólját követően kétszer is támadhattunk a mínusz kettőért, elhaltak a kísérletek – Mihók Attila korábban pont azt kérte a lányoktól, ne féljenek semmitől, bátran próbálkozzanak. Aztán Sevenich brusztolt ki egy büntetőt, Keszthelyi ekkor nem volt a barátunk, 9-5, majd egy előnyt raktak az újvárosi kapuba, a negyed vége előtt Horváth szépített. A záró nyolc percet Dobi pimasz és csodaszép ejtése nyitotta, aztán egy véleményes emberhátrányt fújtak ránk, holott úgy nézett ki, már támadhat a DFVE. Persze, ebből a Mataro szerzett gólt, de Horváth egy pazar pattintással megint közelebb hozta együttesét négy perccel a vége előtt, 11-8. A végjátékban ezt az előnyt már megtartották a sokkal esélyesebb spanyolok, de a dunaújvárosiakat abszolút minden dicséret megilleti, egyáltalán nem vallottak szégyent.


Hajrá CSAJOK! Hajrá ÚJVÁROS!