Támogasd a sikereinket!

támogatom

BL: Ma este együtt szurkolunk a lányoknak!

A DFVE női vízilabda-csapata ma este 20 órakor a Keszthelyi Rita vezette spanyol világsztárcsapat, a Mataro ellen lép pályára a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A lányok már most hatalmas bravúrt véghez vittek, hogy eljutottak idáig, amire a szezon előtt kevesen fogadtak volna. Szakosztályvezetőnk, Primász Ágnes, rendkívül büszke a csapatra és azt várja tőlük, hogy felszabadultan és motiváltan játszanak.


Összefoglaló:

A Dunaújvárosi Vízilabda Egyesület (DFVE) immár hetedszer jutott be a legrangosabb nemzetközi kupasorozat végjátékába a klub története során. Az eddigi öt alkalommal elért érmek is szép bizonyítékai a csapat kitartó munkájának és tehetségének. Az első ilyen alkalom 2002-ben volt, amikor az akkor még Bajnokcsapatok Európa Kupájának nevezett kiírás négyes döntőjében szerepeltünk, és a negyedik helyet szereztük meg. Az első érem 2003-ban érkezett, amikor ezüstérmesek lettünk a BEK-ben, majd 2004-ben bronzérmesek voltunk. Ezt a teljesítményt sikerült megismételni 2005-ben és 2006-ban is.

Az utóbbi években hosszabb kihagyás után, 2018-ban a Dunaújvárosi Vízilabda Egyesület (DFVE) ismét sikeresen tért vissza az európai színtérre, megnyerve a LEN Kupát és az Európai Szuperkupát. Ezt követően az Euroligának nevezett sorozatban ismét döntőbe jutottak 2021-ben, ahol hatalmas csatában második helyen végeztek Mihók Attila vezetésével. A következő szezonban a LEN Kupában ismét ezüstérmet szereztek, és nagy meglepetésre, bár alaposan átalakult, megfiatalodott a keret, idén a Bajnokok Ligájában jutottak el a végjátékig. Az eddigi eredményeket figyelembe véve, senki sem számított arra, hogy a gárda ekkora bravúrral éri el a döntőbe jutást, különösen, hogy a csapat felének nemhogy nemzetközi, de még OB I-es rutinja sem volt. Azonban sikerült megelőzniük sztárcsapatokat és most pénteken a Keszthelyi Ritával felálló Mataro ellen készülnek a Bajnokok Ligája elődöntőjére. Az elmúlt két idényben az aranyérmes görög Olimpiakoszt búcsúztatták kettős győzelemmel a negyeddöntőben. A másik ágon a házigazda, ötszörös győztes Sabadell a nyolcszoros első olasz Orizzonte együttesével csap össze a fináléba jutásért pénteken. A vesztesek szombaton a bronzéremért mérkőznek meg, míg a győztesek az elsőségért folytatják a küzdelmet. Mint Mihók Attila szokta mondani: semmi sem lehetetlen a sportban, és a csapat most is minden erejével azon dolgozik, hogy tovább lépjenek és elhozzák a bajnoki címet Dunaújvárosba.

Hosszabb kihagyás után – közte nem mellékesen 2018-ban megnyerték a LEN Kupát és az Európai Szuperkupát – 2021-ben sikerült az akkor már Euroligának hívott sorozat döntőjébe jutni, ahol nagy csata után második lett Mihók Attila csapata. Aztán tavaly a második számú sorozatban, a LEN Kupában vívott döntőt a Dunaújváros, ismét ezüstérem lett a vége. Most pedig egy olyan szezonban jutott el hihetetlen bravúrral a végjátékig a gárda az újabb névváltás után a Bajnokok Ligájában, amire senki nem számított, hiszen alaposan átalakult, megfiatalodott a keret. Mint Mihók Attila nem egyszer jelezte: a csapat felének nemhogy nemzetközi, még ob I-es rutinja sem volt. Ennek ellenére sztárcsapatokat is megelőzve ma készülhetnek a Keszthelyi Ritával felálló Mataro ellen. A sztárok sokaságát felvonultató spanyolok az elmúlt két idényben aranyérmes görög Olimpiakoszt kettős győzelemmel búcsúztatták a negyeddöntőben. A másik ágon a házigazda, ötszörös győztes Sabadell a nyolcszoros első olasz Orizzonte együttesével csap össze a fináléba jutásért pénteken. Holnap, szombaton a két vesztes a bronzéremért, a győztesek az elsőségért csapnak össze.


A DFVE szakosztályvezetőjét, Primász Ágnest a várakozásairól kérdezte a duol.hu:
Egyedüli magyar csapatként bejutni a BL final fourba, csakis elégedettséggel töltheti el az embert, legyen az sportoló, szurkoló, bárki. Ahhoz, hogy eljutottunk idáig, kellettek a jó teljesítmények, nem véletlenül nem kaptunk ki a Padovától, majdnem legyőztük a Cataniát is, a negyeddöntőben oda-vissza vertük a Mediterranit úgy, hogy a spanyol bajnokságban pénteki riválisunk, a Mataro is csak hárommal tudta felülmúlni. Most pedig valóban, Európa legjobb csapatai ellen szerepelünk Sabadellben, ahol a tisztes helytállás a cél, de azt az utat kell értékelni, amíg idejutottunk, ami már egy csoda. Ezt is úgy kell elismerni, hacsak nem jobban, mint azt, hogy az Eurokupa döntőjét két magyar csapat vívta. Amennyiben ezt mondja nekem szeptemberben, hogy most erről fogunk beszélgetni, hát azt feleltem volna, örülök neki, hogy ennyire szereti ezt a csapatot – mondta mosolyogva.

A szakosztályvezető kiemelte, ünnepként kell azt megélni, hogy ott lehetnek és ilyen világsztárcsapatok ellen játszhatnak. Nagyon várja a meccseket, és nagyon bízik is a lányokban, mert a magyar bajnoksággal ellentétben a Bajnokok Ligájában nem volt olyan találkozójuk, amikor csalódást okoztak volna. Lehet, ez a szezon erre hivatott.
– Egy szép helytállással is elégedettek lehetünk, de ki merem mondani, bármi benne lehet a pakliban. Mondjuk az éremszerzés az eddigieknél is nagyobb csoda lenne részünkről. Az biztos, a nagy tét nem a mi vállunkon van, felszabadultan kell vízilabdázni, és akár azzal is élni, ha esetleg a papírforma alapján leggyengébb csapatot kicsit lenézik. Most csak ez a legfontosabb mindenkinek, utána pedig majd a magyar bajnokság – tette hozzá.


Mindenki megismerheti a Dunaújvárosi Női felnőtt csapatot:

Az Európa-szerte ismert Dunaújvárosi Vízilabda Egyesületnek (DFVE) nem csak a Sabadell-i eredménye jelent nagy jelentőséget. A klub eredményes szereplése és hírnevének öregbítése Európa szerte hozzájárul a város és az egyesület népszerűsítéséhez. A csapat nemzetközi sikerei is fontosak, hiszen lehetőséget teremtenek arra, hogy a világ számos pontján megismerjék a klubot és Dunaújvárost. Emellett, az egyesület munkájának megismertetése is fontos, mert azt mutatja, hogy a DFVE-ben olyan körülmények és szakmai háttér áll rendelkezésre, amelyek az elit játékosok számára is vonzóak. Egyik legnagyobb sztárja a világ egyik legjobb kapusa, a holland Laura Aarts, aki más európai elitklubokban nagy fizetést kaphatna, mégis a DFVE-ben vállal szerepet. Ennek oka, hogy látja, hogy egy nem sztárokból álló csapat is el tud érni ilyen eredményeket, és meggyőződése, hogy a klub szakmai háttere és csapatszellemének ereje lehetővé teszi számukra a sikerességet.


Ma este 20:00- órakor, minden Újvárosi együtt szurkolhat a lányainknak! A mérkőzést a LEN.TV és a M4 sport élőben közvetíti. 

Hajrá LÁNYOK! Hajrá ÚJVÁROS!