Támogasd a sikereinket!

támogatom

A fejlődés egyértelműen látható: IV. házi bajnokság

Az egyesület, év első vízilabda házi bajnoksága szombaton délelőtt zajlott a Fabó Éva Sportuszodában.

Az eseményen részt vettek a DFVE egyesülettől 2014/2015 és 2015/2016 korosztály előkészítő csoportjai, valamint a Kis-Pingvin Egyesület 2014/2015-ös korosztálya. Az eseményt a budapesti Kis-Pingvin Egyesülettel közösen szervezték meg a szervezők, összesen 50 plusz gyerek ugrott a vízbe. A dunaújvárosi Fókák és a budapesti Pingvinek remek mérkőzéseket játszottak egymás ellen.

A nézők három izgalmas és vidám mérkőzést láthattak. Az első meccsen a 2015/2016-os korosztály játékosai négy csapatra osztva játszottak egymás ellen 90cm mély vízben, ahol leért a lábuk. A második meccsen a 2014/2015-ös korosztály DFVE játékosai és a Kis-Pingvin egyesület játékosai mérkőztek meg egymással. A harmadik mérkőzésen a hazai játékosok 2015/2016-os korosztálya játszott.


Gillich Aletta a 2015/2016-os előkészítő csapat edzője, nagyon büszke és elégedett minden kis pólós teljesítményével.

 Az első házi bajnoksághoz képest nagyon sokat fejlődtek a gyerekek, igaz még le ért mindenki lába, de már sok gyermeken azt láttam, hogy érti a játékot, tudja hogy ki kivel van, mit kell csinálni ha az ellenfélnél vagy nálunk van a labda. Tudják, mi jön a gól után és próbálnak passzokat is adni.

Fotó: A 2015/2016-ös előkészítő csoport

Menczinger Kata a 2014/2015 korosztály edzője, arról beszélt, hogy csapata ősszel az első házi bajnokságon még 90cm mélységű vízben játszott, ám most először 2 méterben zajlottak a meccsek. Ez kihívást jelentett a játékosok számára, de jól teljesítettek, és élvezték.

Fotó: A 2015/2016-ös előkészítő csoport

Egyre inkább próbáljuk a szabályokat betartani/betartatni. Tanuljuk, hogy hogyan kell az ellenfelet lefaltolni, és hogy mi hogyan tudunk szabaddobáshoz jutni. Jó volt viszont látni a megtanult és megbeszélt dolgokat. Iszonyatosan büszke vagyok a csapatomra és gratulálok minden gyerkőcnek a mai teljesítményhez.


 A szervezők, edzők hozzátették, hogy a bajnokság sikeres volt és nagy élményt nyújtott nekik és a résztvevőknek is. Már tervezik a következő találkozót.