Támogasd a sikereinket!

támogatom

A lilák vitték haza a három pontot

Az alapszakasz utolsó mérkőzésen a DFVE női vízilabdacsapat sajnos nem tudta megszerezni a győzelmet az UVSE ellen a Fabó Éva uszodában. A mérkőzésen mindkét csapat nagyon motivált volt, szoros küzdelem alakult ki a pályán, de a végén a vendégek vitték haza a három pontot.


DFVE – UVSE 8-10 (4-2, 1-2, 2-5, 1-1)
DFVE: Aarts – Horváth 1, Garda 5, Mahieu, Dobi 1, Szabó 1, Mucsy. Csere: Maczkó, Sümegi, Pál, Jonkl, Sajben N., Somogyvári, Kardos D. Vezetőedző: Mihók Attila.

UVSE: Magyari – Szegedi 1, Peresztegi Nagy 2, Aubéli 2, Faragó 1, Szücs 1, Tiba 2. Csere: Golopencza Sz. (kapus), Drávucz, Keszthelyi S. 1, Mácsai, Kóka, Irmes, Golopencza N. Vezetőedző: Benczur Márton.

Gól emberelőnyből: 1/10, illetve 4/9.
Gól ötméteresből: 3/3, illetve 1/2.
Kipontozódott: Szabó (23. perc), Horváth (30. perc).


duol.hu a következőképpen foglalta össze a mérkőzést:

Az első negyedben egyből beindult a gólgyártás, 2-2 után a DFVE védekezése nagyon összeállt, így az UVSE nem talált rajta fogást, ellenben Garda a támadóidő utolsó másodpercében egy távoli bombával, majd a Sajben által kiharcolt ötméteressel kettőre növelte az előnyt. A második nyolc perc szerencsétlenül kezdődött, Aarts kezéről pattant be Tiba lövése, de Szabó pimasz ejtéssel, a kapufa segítségével újra visszaállította a különbséget, 5-3. Keszthelyi megint egy Aartsról bepattanóval hozta fel egyre a vendégeket, majd páros kiállítás jelezte a hazai kapu előtt a csata hevét, hogy aztán Magyari is bemutassa, miért a válogatott első számú kapusa, Aartshoz hasonlóan több védéssel is jelentkezett a negyed végéig.

Fotós: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Így folytatta: A térfélcsere után Mahieu brusztolt ki újabb büntetőt, Garda a sarokba vágta a labdát, s miután egy remek centervédekezést mutatott be a DFVE, a plusz háromért támadhatott a csapat, ráadásul emberelőnybe is került, de Szabó löketét hárította Magyari, majd az ő kiállítását használta ki távolról a blokkolni próbáló kezek között Peresztegi Nagy, így máris újra csak egy volt az előny. Sőt, miután Magyari teljesítménye már hatvan százaléknál járt, Aubéli centerből egyenlített, aztán egy lövés nélkül zárt támadást követően ketten úsztak be az újvárosi kapu elé, Szücs húzta be a hálóba a labdát, végül támadóhiba után ötméterest kapott az UVSE, amit nem rontottak el, 6-8. Az öt perces újvárosi gólcsendet Garda törte meg büntetőből, de Aubéli egy előnyt értékesített, ismét centerből húzta be a labdát, a negyed utolsó pillanatiban bezzeg Mahieu parádés csavarását kikapta Magyari.

Fotós: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A záró felvonásra azzal (is) engedte vissza a csapatát Mihók Attila, hogy gyorsuljanak fel, és bizony már sürgette az idő is a hazaiakat, de egyre inkább bizonytalanná vált a csapat támadásban, nem igazán vállalkoztak lövésekre, amire igen, azok kimaradtak, ezt Szegedi góllal bosszult meg, 7-10. Utána sem javult a helyzet, Magyari védett Gardának akcióból és hátrányból, közte volt egy mellé ejtés is. Mivel már csak négy perc volt hátra a meccsből, Benczur Márton hosszú támadásokat kért, az elsőből büntetőt is harcoltak ki, de kimaradt, szerencsére Horváth ejtése nem, 2,40-el a vége előtt még ott volt a remény, 8-10. Aarts azonban hiába védett és még előnyt is kapott a DFVE, Dobi lövése nem jutott át Magyarin, már csak egy perc volt hátra, ami alatt három gólt kellett volna dobni a győzelemhez, ám egy sem sikerült, hiába ment fel Aarts is a támadáshoz.


Mihók Attila vezetőedző sajtótájékoztatón való értékelését itt nézhetitek meg:

Részlet: – Az UVSE abszolút megérdemelten nyert, gratulálok nekik. Számomra érthetetlen, főleg egy viszonylag elfogadható első félidő után a játékosaim mitől rettegnek annyira. Persze, a győztes meccsek után is sokszor elmondtam, olyan emberek alkotják részben a csapatot, akiknek nincsen meccsrutinja, ami eddig nem jelentkezett negatívan. Nagyon kevés vállalkozó hajlandóság volt bennünk, ebből adódóan inkább tologattuk a felelősséget. A második félidőre gyakorlatilag gólképtelenné váltunk, az UVSE pedig egyre higgadtabb befejezésekkel megtalálta a rést a blokkok mellett. 


Összességében bár a DFVE nem tudta megszerezni a győzelmet az UVSE ellen, de a csapat mindent megtett a mérkőzésen és az egész idényben is. A szurkolók továbbra is büszkék lehetnek a lányokra. Ám a bajnokság folytatása előtt jön az klub számára legfontosabb mérkőzés, a Bajnokok Ligája negyedöntője, a spanyol ASSOLIM CN MATARO csapata ellen.

Szép volt lányok! Hajrá ÚJVÁROS!