Támogasd a sikereinket!

támogatom

UVSE elleni rangadóval, hazai medencében zárjuk az alapszakaszt

Ma 19 órakor a női vízilabda-bajnokság alapszakaszának utolsó találkozóján az UVSE-t fogadja a DFVE női  gárdája. A tét a presztízsen túl a második hely megszerzése, ami automatikus elődöntőt ér. Ehhez nyerniük kell a lányainknak.

                       Fotó: Meccsplakát

A két csapat januári meccsét Mihók Attila alakulata nyerte meg a fővárosban három találattal, amire nagyon régen volt példa, a bajnoki címvédő előtte hét évvel kapott ki utoljára hazai medencében. Most Dunaújvá­rosban is erre készülnek a lányok, persze, ehhez az ­UVSE-nek is lesz egy-két szava, ráadásul sérülése után visszatérhet hozzájuk a magyar válogatott centere, Rybanska Natasa is.

Garda Krisztina, DFVE együttes csapatkapitánya a duol.hu -nak a következőket mesélte:

– A sikert jelentő öröm mellett a második hellyel megspórolnának maguknak egy pluszmeccset, ugyanis az első két helyezett egyből az elődöntőbe jut. A harmadik a hatodikkal, a negyedik pedig az ötödikkel játszik még ezért.

                                  Fotó: Garda Krisztina 

Hozzátette:

– Amennyiben nyerünk, akkor csak egy hónap múlva játszanánk újra az elődöntőben, miután a nemzetközi kupák után a válogatott edzőtábora, majd két csoportkör következik a világkupában Hollandiában és Görögországban. Majd április végén visszatérve „beesünk” az elődöntőre úgy, hogy ennyi ideig nem is látjuk egymást a többiekkel. Ám ez még odébb van, a lényeg most a szerdai rangadó, ami szerintem vérre menő csata lesz, ahol nekünk csak a győzelem jelent második helyet, az UVSE-nek elég ehhez a döntetlen is.

– Az önbizalom, a magunkba vetett hit szempontjából nagyon szeretnénk győzni, ha jól játszunk, sok csapatnak meg tudjuk nehezíteni a dolgát itthon és Európában. Remélem, a szerda este ellenére sokan kijönnek szurkolni. Azért mindenki tudja, ez még csak az alapszakasz, a fontos kérdések a rájátszásban dőlnek majd el.

Kardos Dominika a DFVE játékosa, a Facebook oldalunkon közzétett beharangozó videóban elmondta, a mérkőzésre nagyon sokat készültek, elemezték videózás során a védekezésüket és a támadásukat, ezen túl pedig vízben gyakorolták a taktikát.

A szurkolásotokra, nagy szükségük van a lányoknak! Gyertek és töltsük meg együtt a Fabó Éva Sportuszodát!

Hajrá LÁNYOK! Hajrá ÚJVÁROS!