Támogasd a sikereinket!

támogatom

DFVE leány ifi csapatunk edzője Pierre értékelte az évet

A női vízilabda ifjúsági korosztályának nyolcas döntőjét május 26-28 között a fővárosban, az FTC uszodájában rendezték meg. Csapatunk a középszakaszban elért hetedik helyezés után, a play-off kvalifikáció során jutott be a legjobb nyolc közé, melyen végül a 7. helyen zárt. A teljes szezonról és a klubban töltött időről kérdeztük edzőnket, Mahieu Pierret.

Leány Ifi csapatunk

„Ez volt az első teljes évem ezzel a csapattal, és sokat tanultam. A lányoknak azzal is meg kell birkózniuk, hogy nem mindig tudunk a legjobban kommunikálni, de nagyon büszke vagyok rájuk, mert mindent beleadnak és a legjobbat próbálják nyújtani. Remélem, ez segít nekik az angol órákon, mert nekem segít megtanulni magyarul.”

A szezon értékelésével kapcsolatban edzőnk elégedetten nyilatkozott.

„Általánosságban a szezon jól ment. Néhány igazán nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, és alig várom, hogy újra dolgozhassak és tovább fejlődhessünk a lányokkal.”

A nyolcas döntőről elmondta, hogy az első nap nem ment jól, ami megnehezítette a további mérkőzéseket, de kiemelte hogy erős teljesítményt nyújtottak egy nagyon jó Szentes csapat ellen. A többit mérkőzésről pedig úgy vélekedett, hogy többé-kevésbé el kell felejteni.


A 2023/24-es szezonban a 7. helyezést értük el, ami az edző szerint nem kielégítő, de reális eredmény.

„Nem tudtunk versenyezni a legjobbakkal, egy nyolcas döntő nagyon gyorsan jóra vagy rosszra fordulhat, de erősebben fogunk visszatérni.”

Köszönjük Mahieu Pierre edzőnek, hogy megosztotta velünk gondolatait. Gratulálunk az évhez és jó pihenést kívánunk!

Szép volt Csajok! Mi nagyon büszkék vagyunk rátok!